Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τις μειώσεις στις διαγνωστικές εξετάσεις – Πίνακες


Έκταση 28 σελίδων έχει το ΦΕΚ με την Υπουργική Απόφαση του Ανδρέα Ξανθού, που σηματοδοτεί τη μεσοσταθμική μείωση κατά 43% σε 51 διαγνωστικές εξετάσεις και κατά 9% για τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Η απόδοση του μέτρου, πάντως, θα αξιολογηθεί μετά από 2 μήνες, ενώ γίνεται σαφής αναφορά για καθορισμό κατευθυντήριων οδηγιών αλλά και εντατικοποίηση των ελέγχων προκειμένου να ελεγχθεί η δαπάνη σε πραγματικό χρόνο…

Tο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, που επισυνάπτεται παρακάτω, αποτελείται κυρίως από τους αναλυτικούς πίνακες με τις μειώσεις ανά εξέταση.

Στην ουσία πρόκειται για προσθήκη στην ΥΑ «Βραχυπρόθεσμα και Μακροπρόθεσμα Μέτρα Ελέγχου της Συνταγογράφησης και Εκτέλεσης Εργαστηριακών Εξετάσεων».

Συγκεκριμένα, προστέθηκε:

«Έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτών παρόχων του, οι τιμές 51 αποζημιούμενων από τον Οργανισμό διαγνωστικών εξετάσεων, μειώνονται μεσοσταθμικά κατά 43%, όπως αναλυτικά περιγράφεται στο παράρτημα Ε. Οι λοιπές εργαστηριακές εξετάσεις μειώνονται μεσοσταθμικά κατά 9%, όπως αναλυτικά περιγράφεται στο παράρτημα ΣΤ. Οι τιμές αποζημίωσης των μαγνητικών τομογραφιών και του PET scan μειώνονται κατά 18% και 10% αντίστοιχα, επί των ισχυουσών τιμών αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ. Με απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ καθορίζει τις κατευθυντήριες οδηγίες για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να ελεγχθεί η δαπάνη διαγνωστικών εξετάσεων σε πραγματικό χρόνο. Η απόδοση των μέτρων θα αξιολογηθεί μετά από 2 μήνες».

14 σχόλια:

  1. ΤΡΑΓΙΚΟ,ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟΣ,........κ.τ.λ. ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΡΑ .ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ.Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΕΠΕΣΕ. η ΜΙΚΡΟ η ΜΕΣΑΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ.ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ (ΝΟΜΙΖΑΜΕ)<>ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΑΣ ΠΑΙΖΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝΕ .ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!! ΝΑ ΠΟΝΕΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ .ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ (ΑΠΡΙΛΗΣ 1991)ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ..ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΗΔΕΝ ΣΥΜΠΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΠΛΑ.ΜΠΛΑ.(ΓΙΑΝΝΕΝΑ 23-12-2015)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΙΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΕΙ-ΜΟΝΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ ΗΔΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΨΑΞΤΟ ΛΙΓΟ,ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ.ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ.

      Διαγραφή
  2. O ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ -ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΚ-ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ,ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΟΤΙ ΣΑΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ,ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΒΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ.
    ΞΥΠΝΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΤΙ ΔΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε.
    Γεν. Αιματος 1,69 Φερριτινη 3,31 sgot 1,34 Ουρικό 0,86 Γλυκοζυλιομένη 3,67 κτλ.
    ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ.ΒΟΗΘΕΙΑ........
    Μαθ.Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ LEXOTANIL.
    ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.
    ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To πάρτι στα παρακλινικά τελείωσε οριστικά.Μπορεί να ξενίζουν οι μεγάλες μειώσεις,αλλά όταν τόσοι πολλοί θέλουν να είναι κρατικοδίαιτοι,ενώ η πίτα είναι δεδομένη,τότε τα κομμάτια θα είναι μικρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟ ΠΑΡΤΥ ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΓΩ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΕΣ ΕΠΙΝΑ ΚΑΙ ΠΙΝΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ.

      Διαγραφή
  6. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΠΑΣΙΔΙΚ)

    Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σας ενημερώνουμε για τα εξής :
    1) Κάποιες εξετάσεις είναι κοστολογημένες στο Παράρτημα Ε και στο Παράρτημα ΣΤ. Σε αυτήν την περίπτωση ισχύουν οι τιμές που εμφανίζονται στο Παράρτημα Ε και εκ παραδρομής εμφανίζονται με άλλες τιμές στο Παράρτημα ΣΤ.
    2) Όσο αφορά την ισχύ του Φ.Ε.Κ. με τις νέες τιμές, η ενημέρωση που είχαμε από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι ότι θα έχει έναρξη ισχύος από τη δημοσίευση του και μετά, δηλαδή από 22/12/2015.
    3) Όσο αφορά την εκτύπωση των παραπεμπτικών με τις καινούργιες ασφαλιστικές τιμές από την ΗΔΙΚΑ, μας ενημέρωσαν ότι προς το παρόν δεν έχουν τροποποιηθεί οι τιμές των εξετάσεων αυτών και κατά πάσα πιθανότητα θα τροποποιηθούν με την νέα χρονιά, αφού πρώτα τροποποιηθεί η αποτύπωση των νέων τιμών στο e-ΔΑΠΥ.
    4) Σχετικά με τη συμμετοχή που θα κρατάμε από τους ασφαλισμένους, μας ενημέρωσαν ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν το ποσό που θα αναγράφεται στα παραπεμπτικά που θα προσκομίζουν.

    ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ SITE τΗΣ ΠΑΣΙΔΙΚ.
    Μαθιουδάκης Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟ CHECH UP ΜΕ ΣΥΝΟΛΟ 20 ΕΥΡΩ, 3 ΕΥΡΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ?
    ΡΕ ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΑ...... ΣΥΡΙΖΑ.
    ΕΓΩ ΠΑΩ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΕΛΙΕΣ.ΠΟΥΛΑΩ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 4 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
    Μ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΟΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ Η ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ? ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ. ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ. ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ Κ.Λ.Π.ΘΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ.ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑ ΠΙΑ ΠΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ''ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.SUPER ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΙΚΡΗ Η ΜΕΙΩΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 90% ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΛΗΘΑΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρχισε μπαραζ απολυσεων κ στο ιατροπολις στα χναρια της βιοιατρικης απο εκει θα καλυψουν τα εξοδα κ τη χασουρα αλλη μια φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή