Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ απαντά στην ΗΔΙΚΑ


Την ανασκευή παλαιότερου ρεπορτάζ της εφημερίδας, με τίτλο «Γιατροί συνταγογραφούν επιθέματα με ψεύτικες φωτογραφίες ασθενών», στο οποίο αναφερόταν ότι, εκτός από τα επιθέματα, «το σύστημα συνταγογράφησης βιοχημικών εξετάσεων, με ευθύνη της ΗΔΙΚΑ, επέτρεπε συνταγογράφηση κάποιων εξετάσεων που είχαν υψηλή αποζημίωση, έχοντας μπλοκάρει τις ίδιες εξετάσεις που είχαν διαφορετική ονομασία και είχαν χαμηλότερη αποζημίωση», ζητά η ΗΔΙΚΑ σε επικοινωνία της με τη διεύθυνση της «Αυγής».

Με αφορμή ρεπορτάζ για τις βιοχημικές εξετάσεις

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Ταγάρης τονίζει ότι «η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. δεν έχει την αρμοδιότητα να αποφασίζει για αλλαγή δεδομένων εξετάσεων στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Οποιαδήποτε σχετική αλλαγή, είτε αφορά ενεργοποίηση / απενεργοποίηση εξετάσεων είτε τιμές και ονομασίες, γίνεται θεσμικά, κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον ΕΟΠΥΥ ή το υπουργείο Υγείας».

Το στοιχείο του ρεπορτάζ τέθηκε υπόψιν του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλου, καθώς και η απάντηση της ΗΔΙΚΑ, κι εκείνος δήλωσε μιλώντας στην «Α»:

«Σεβαστή η παρατήρηση της ΗΔΙΚΑ ως προς τον τρόπο λειτουργίας της, αλλά εκείνο που πρέπει να διευκρινιστεί από την ΗΔΙΚΑ είναι με τίνος έγγραφο, από τον ΕΟΠΥΥ ή το υπουργείο, την εποχή εκείνη, μπλοκαρίστηκαν οι φθηνές εξετάσεις επιπέδων φυλλικού οξέως και αφέθηκε στο σύστημα να συνταγογραφείται μόνο η ακριβή εξέταση με την επωνυμία 'ένζυμα φυλλικού οξέως' που επιβάρυναν τον οργανισμό με δεκάδες εκατομμύρια».

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΟΥ

4 σχόλια:

  1. σιγα που βάρυνε το φυλικό οξύ το σύστημα με δεκάδες εκατομμύρια.. και έπειτα τι σε νοιάζει βρε Γεωργακόπουλε ,σάμπως και τα δώσατε ποτέ? Μα καλά με ποιούς χαζούς συμβούλους κουβεντιάζετε? όπως τότε που είπαν στον Αδωνι ότι τον κλέβουν οι πάροχοι,χάλασε τον κόσμο με τις ιδιωτικές ελεγκτικές και όλη όλη η χασούρα ήταν κανα δυο εκατομμύρια € λάθος συνταγές από τα 300 εκατομμύρια που περίμενε να κονομήσει..που και τελικά δεν τα πλήρωσε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΠΛΑΦΟΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2014 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙΡΟ ΤΟΥ 2013 ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΣΙΩΠΗ...ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΠΟΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ?ΠΟΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ?ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ,ΤΑ ΠΝΙΞΑΤΕ ΜΕ ΧΡΕΗ(ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ) ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΠΟΣΟ CLAWBACK ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Ή ΣΥΜΨΥΦΙΣΜΟ ΚΑΙ??ΣΙΩΠΗ...ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ (ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ) ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΤΙΜΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ(ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ).ΣΙΩΠΗ...ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ,ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ.ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΝΤΙΜΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ.ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΟΥΤΕ ΚΙΧ.ΣΙΩΠΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν συνυπάρχουν δύο τιμές τα ταμεία πάντα αποζημίωναν με την υψηλότερη χωρίς αυτό να σημαίνει οτι εχαναν διότι ειχε γίνει ανακοστολόγηση, (εδώ δέν ειναι ικανοί να διαχωρίσουν τους κωδικούς για τις τρανσαμινάσεις και εμείς ζητάμε να εξορθολογήσουν τις δαπάνες τους). και μια συμβουλή, δεν ψάχνουν και τις εφημερίες που εχουν καταβληθεί σε επι μακρό διαστημα σε κλειστές μονάδες κάπου στην Αχαία?, και γιατί πάντα οι μαγνητες των νοσοκομείων οταν ειχαν βλάβη εκαναν μηνες για να επισκευασθούν ενω των διαγνωστικων κέντρων πάντα επισκευάζονταν αυθημερόν? ή μήπως εκαναν κάποιον έλεγχο τελευταία για κατευθυνόμενα παραπεμπτικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ?ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή