Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Τ. Γεωργακόπουλος: Στα τέλη Φεβρουαρίου καταβάλλονται οι οφειλές Οκτωβρίου - Νοεμβρίου


ΣΧΟΛΙΟ MEDISPIN: Ο Οκτώβριος συμψηφίζεται με clawback. Ο Νοέμβριος πληρώνεται. 

Η ΑΥΓΗ
23.02.2016

Σε επίσχεση των υπηρεσιών που έχουν αναλάβει έναντι του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται οι ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό, διαμαρτυρόμενοι για τις απλήρωτες οφειλόμενες αμοιβές τους.

Τρόπους για την κατάργηση του clawback αναζητεί η διοίκηση

Τα πρωτοβάθμια σωματεία ΠΕΕΒΙ, ΠΕΕΑ και ΣΕΠΙ σταματούν να δέχονται παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ και οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώσουν ιδιωτικά τις εξετάσεις τους, υπογράφοντας μια υπεύθυνη δήλωση βούλησης, ώστε να διεκδικήσουν αργότερα την αποζημίωσή τους.

«Τα μέλη μας (...) παραμένουν απλήρωτοι (...) για οφειλόμενες αμοιβές τους από την παροχή διαγνωστικών υπηρεσιών τους (...) για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του έτους 2015», τονίζει σε εξώδικη διαμαρτυρία της η Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών, Βιοπαθολόγων, Κυτταρολόγων, Παθολογοανατόμων (ΠΕΕΒΙ) προς τη διοίκηση του Οργανισμού.

ΕΟΠΥΥ: Κάποιοι μήνες δεν πληρώνονται λόγω clawback

«Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, το πολύ αρχές Μαρτίου, θα καταβληθούν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥπρος τους εργαστηριακούς ιατρούς, για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο», δήλωσε μιλώντας στην «Α» ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος. Μάλιστα, γι' αυτόν τον λόγο έχει ζητηθεί από τους γιατρούς να καταθέσουν τη φορολογική και την ασφαλιστική τους ενημερότητα.

Όσον αφορά τον Μάιο και τον Ιούνιο, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ υπενθυμίζει ότι οι γιατροί γνωρίζουν πως δεν θα αποζημιωθούν για κάποιους μήνες, λόγω εφαρμογής του clawback, αφού υπήρξε υπέρβαση του προϋπολογισμού. «Υπάρχει πλαφόν που αν το ξεπεράσουν, δεν το πληρώνονται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι, «από την αρχή, η νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει εκφράσει τη θέση ότι δεν πρέπει να εφαρμόζεται το clawback. Από εκεί και πέρα γίνεται συζήτηση με το υπουργείο να βρεθούν τρόποι να καταργηθεί. Άλλωστε, αν δεν υπήρχε προκλητή ζήτηση, δεν θα υπήρχε και το clawback».

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΩΤΟΥ

5 σχόλια:

  1. κατ'αρχην θα πληρωθουμε μονο τον νοεμβρη γιατι ο οκτωβρης θα συμψηφιστει και δευτερον οσα τυρακια και να ριξουν οι επισχεσεις πρεπει να συνεχιστουν μς τελικο σκοπο την οριστικη απαγκιστρωση απο το κρατος.οι ιδιωτες ιδιωτικα το δημοσιο δωρεαν,απλα ομορφα και τιμια.δεν ειμαστε ναρκομανεις να ζηταμε την δοση μας καθε λιγο.η επισχεση φερνει αποτελεσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λογική του παραλόγου..αν πω και γω στους προμηθευτές μου ότι λόγω προκλητής ζήτησης θα τους πληρώσω τα μισά αντιδραστήρια πόσες κλωτσιές θα φάω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ.ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ.ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΗΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΕΞΟΔΑ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.Ο ΚΑΘΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μας δουλεύουν γιατί το σηκώνουμε το δούλεμα, και γιατί οι εκπρόσωποί μας κάναν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Ακόμη και τώρα εκπρόσωποι της ΠΟΣΙΠΥ δεν συμμετέχουν στην επίσχεση με το πρόσχημα ότι οι συμβάσεις είναι ατομικές. Μιλάμε για πολύ γέλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ξανά τα ίδια !!!!και του χρόνου τέτοιο καιρό πάααλι τα ίδια θα ξαναλέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή