Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΣΙΠΥ: Απόφαση αναστολής κινητοποίησης



Αθήνα, 24/02/2016

Απόφαση αναστολής κινητοποίησης

Οι επανειλημμένες συναντήσεις και έντονες διαβουλεύσεις με την ηγεσία τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και του Υπουργείου Υγείας για τα αιτήματά μας, είχαν σαν αποτέλεσμα αφ’ ενός μεν την εκπλήρωση ορισμένων εξ αυτών, αφ’ ετέρου δε την δρομολόγηση άλλων.

Αναλυτικότερα:

1) Βγήκε ηΥΑ (ΦΕΚ 372Β/18-2-16) για την συμμετοχή του ασθενούς επί του κρατικού τιμολογίου.

2) Μηνιαία έκδοση του rebate ανά πάροχο, ώστε το πληρωτέο ποσό να είναι και το πραγματικό.

3) Κατάργηση από 1-1-16 της παρακράτησης 10% κατόπιν της άμεσης εφαρμογής του Νόμου 4368 ΦΕΚ 21/Α'/21-2-16 για την αυτόματη εκκαθάριση των δαπανών ώστε να μας αποδίδεται άμεσα το 100% των απαιτήσεων.

4) Άμεση εκκαθάριση και αποπληρωμή (Ν.4368 ΦΕΚ 21Α/21-2-16) των δαπανών του 2013 καθώς και άμεση εκκαθάριση των δαπανών του 2012 έως 2015 όπως ο προαναφερθείς Νόμος ορίζει.

5) Άμεση πληρωμή του Νοεμβρίου 2015, από την ανεύρεση πόρων λόγω μέτρων εξορθολογισμού των δαπανών.

6) Εφαρμογή μέτρων περιορισμού της προκλητής ζήτησης μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στηριζόμενη σε διαγνωστικά κριτήρια και έλεγχο του ΑΜΚΑ του ασθενούς.

7) Επικουρικά και μέχρι την πλήρη εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων, εφαρμόζεται άμεσα η ΥΑ (ΦΕΚ35/14-1-15) για τα αριθμητικά όρια των εξετάσεων.

8) Δέσμευση των ηγεσιών τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και του ΕΟΠΥΥ για την διατήρηση του προϋπολογισμού στην περίπτωση περίσσειας λόγω εξοικονόμησης δαπανών και διαδικασίες επαναδιανομής του στους παρόχους. 

9) Δρομολογείται άμεσα η επανεξέταση του rebate ως προς τον τρόπο εφαρμογής και τα όρια.

10) Εντός του Μαρτίου, μετά την οριστικοποίηση των δαπανών του Ιανουαρίου και ανάλογα με τα αποτελέσματα, μας ζητήθηκε πρόταση μερικής ανατίμησης ορισμένων υπερβολικά υποκοστολογημένων εξετάσεων.

11) Συμφωνήθηκε η έναρξη διαδικασιών (από την ΠΟΣΙΠΥ σε συνεργασία με επιστημονικούς και οικονομικούς φορείς), πραγματικής κοστολόγησης των εξετάσεων στηριζόμενη σε αντικειμενικά κριτήρια, η οποία και θα ληφθεί σαν βάση ανακοστολόγησης, τους αμέσως προσεχείς μήνες, εφ’ όσον αποδώσουν τα μέτρα αποτροπής της απρόκλητης ζήτησης, και ομαλοποιηθεί η πορεία των δαπανών.

12) Ζητήθηκε και εκφράστηκε η «θετική γνώμη για την έναρξη διαλόγου για το ενδεχόμενο αποζημίωσης των ιατρικών γνωματεύσεων που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις»

13) Τέλος συμφωνήθηκε η διαμόρφωση με τους φορείς «νέου πλαισίου συλλογικών συμβάσεων»

Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων το ΔΣ της ΠΟΣΙΠΥ συνήλθε χθες το βράδυ 23-2-16 και συνεκτιμώντας τόσο τα πεπραγμένα όσο και την πορεία των δρομολογηθέντων μέτρων από τον ΕΟΠΥΥ , αποφάσισε την αναστολή της επίσχεσης μέχρι τέλος Μαρτίου, διάστημα κατά το οποίο θα είναι σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΠΥΥ, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στις εξελίξεις και αφού επανεκτιμήσει τα αποτελέσματα, θα αποφασίσει ανάλογα. 

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Θ. Χατζηπαναγιώτου Ι. Κλεινάκης

12 σχόλια:

  1. ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΣΙΠΥ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ.ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΝΑΤΕ ΠΙΣΩ.ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΚΛΙΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΜΠΕΡΣΙΜΗ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗΣ ΠΟΣΙΠΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΟΣΙΠΥ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΑΗ ΤΕΤΟΙΟ ΞΥΝΙΣΜΕΝΟ ΤΥΡΙ.ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ.ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ.ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εσείς Σταματήστε.εμείς που δεν μας εκπροσωπείται συνεχίζουμε.αφού ικανοποιηθηκατε με τις υποσχέσεις τους.....τι ναπω.περαστικά σας.αν το εγκρινετε προς δημοσίευση πολύ θα χαρώ αν και χλωμο το βλεπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΠΟΣΙΠΥ εκφράζει κάποιον εκτός από τα δύο μέλη του Προεδρείου της ? ειλικρινής απορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θαθελα απο τους κυριους της ποσιπυ να μου δωσουν τις διευθυνσεις των προμηθευτων της γιατι εγω στη περιφερεια μαλλον αγοραζω ακριβα κ ετσι δεν μπορω να συνεχισω να κανω αναλυσεισ με 1 ευρω κ με 3 τη φεριττινη! εκτος κ τα κοιταζω στον ηλιο η ριχνω τα χαρτια!











    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε, ακόμα εκεί έχεις μείνει εσύ; Από πού αγοράζει αναλώσιμα η ΠΟΣΙΠΥ;αυτό είναι το πρόβλημά σου; Ότι μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί, ότι οι ίδιοι του προεδρείου δεν συμμετείχαν στην επίσχεση και από την Παρασκευή που δήλωσαν την συμπαράστασή τους, ενημέρωναν τους ασθενείς τους ότι απο Δευτέρα δεχονται ΕΟΠΥΥ κανονικά, κι ότι αναστέλλουν μια επισχεση ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΗΓΓΕΙΛΑΝ αυτοί, δε σε πειράζει;

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ έχω ξεκινήσει επίσχεση εδώ και δύο εβδομάδες. Η μόνη στην πόλη μου και συνεχίζω. Απαράδεκτη η αναστολή επίσχεσης από ποσιπυ. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας?

      Διαγραφή
  6. απλά είστε για τα πανηγύρια.. δηλαδή εσείς κύριοι της ΠΟΣΙΠΥ τι ακριβώς διαπραγματευτήκατε με τον ευγενικό κ Μπερσίμη ( ο οποίος επιλέχθηκε επειδή είναι καλός στα μαθηματικά ,λες και έχει ο χριστιανός καμία πετρελαιοπηγή στον κήπο του και σώσει τον ΕΟΠΥΥ) και από τι ικανοποιηθηκατε ,από την καλή πρόθεση?άντε φτιάξτε δυο τρεις χαζοεπιτροπές ακόμα (μια διαπραγμάτευσης,μια ανακοστολόγησης κλπ) και χαζέψτε ολη μέρα.. εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι
    Η ΠΕΕΒΙ που ήθελε και 60ΕΥΡΑ συμμετοχές τι έχει να πεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγώ περιμένω την μείωση του 68% για να σταματήσω την επίσχεση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 15/2/16 Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ! ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΙΣ ΚΟΙΤΑΝΕ Η ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ!!!!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βασικά, τους ενδιαφέρει να κλείσουν τους μικρούς, κι επιπλέον πάντα υπάρχει περιθώριο για τερτίπια ώστε να βγάζουν τη χασούρα. Δε σου κάνει εντύπωση που κόπτονται να αλλάξει το όριο του rebate και να πάει στις 20000;ό,τι πρέπει δλδ για τα δικά τους εργαστήρια, όχι για τους μικρούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή