Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Διαγνωστικά Εργαστήρια σε επίσχεση εργασίας στον Άγιο Νικόλαο

BY GIORGOS · 22/02/2016

ανακοίνωση επίσχεσης

Τα διαγνωστικά Εργαστήρια του Αγίου Νικολάου ξεκινούν επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ τη Δευτέρα 22/02/2016. Επίσης τα διαγνωστικά Εργαστήρια της Ιεράπετρας ξεκινούν αποχή από τα καθήκοντα τους και κλείνουν τα ιατρεία τους από Δευτέρα 22/02/2016 έως και την Τετάρτη 24/02/2016.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, αποφάσισε στην έκτακτη συνεδρίαση του στις 19/2/2016 την στήριξη των παραπάνω κινητοποιήσεων, επειδή η συνεχής υποκοστολόγηση των εξετάσεων, από τον ΕΟΠΥΥ σε εξευτελιστικά επίπεδα, απειλεί την βιωσιμότητα των εργαστηρίων και οδηγεί στο κλείσιμο τους.

Συγκεκριμένα, η μεσοσταθμική μείωση της τιμής των εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ πάνω από 50%, οδηγεί πλέον στο να αποζημιώνονται οι εξετάσεις σε τιμή κάτω του κόστους εκτέλεσης αυτών και κάτω του κόστους λειτουργίας των εργαστηρίων (κόστος αιμοληψίας, κόστος αντιδραστηρίων, επεξεργασίας βιολογικών υλικών, λυχνίες, φιλμ, κόστος ακτινοφυσικού, αναλώσιμα υλικά, ποιοτικός έλεγχος, κόστος εκτυπώσεων των εξετάσεων, συντήρηση μηχανημάτων, μισθοδοσία προσωπικού, πάγια έξοδα, κλπ).

Επιπλέον, η επιβολή κουρεμάτων rebate και clawback (υποχρεωτική έκπτωση και ‘κούρεμα’ δεδουλευμένων απο τον Εοπυυ), ισοδυναμούν με δήμευση πάνω από 70% του κύκλου εργασιών του εργαστηριακού τομέα, γεγονός που οδηγεί σε λουκέτα τα μικρομεσαία εργαστήρια, ευνοώντας την εγκαθίδρυση των σουπερ-μάρκετ υγείας, ως ισχυρά επιχειρηματικά ολιγοπώλια.

Οι Εργαστηριακοί ιατροί διεκδικούν –

Πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών πρώην ταμείων (απο το 2010) και οφειλών ΕΟΠΥΥ (απο το 2012).

Απόσυρση υποκοστολόγησης των τιμών των εργαστηριακών εξετάσεων (Υ.Α.Γ3γ/οικ.98494/2015 ΦΕΚ Β΄ 2816). Απαιτείται άμεση ανακοστολόγηση εξετάσεων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ανελαστικό κόστος της άρτιας διενέργειας αυτών.

Άμεση εφαρμογή ορίων αναγραφής εξετάσεων ανά κατηγορία ιατρικής πράξης και ανά ειδικότητα (ΦΕΚ 2243 Β 18-08-2014 και 35 Β 14-01-2015) από την ΗΔΙΚΑ, όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Διαχωρισμός και δημιουργία κλειστών κωδικών ανά είδος εξέτασης.

Καλούνται οι κλινικοί ιατροί να υποστηρίξουν τον αγώνα των εργαστηριακών συναδέλφων, με τη μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση εργαστηριακών εξετάσεων.

Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μας, η συναδελφική αλληλεγγύη και η συμπαράσταση προς τα πληττόμενα ατομικά εργαστήρια, αποτελεί συναδελφική υποχρέωση.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΤΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

3 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 15 % ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΟ
    ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΦΕΚ 372 ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ
    ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ 15 % ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ
    ΣΤΟ Η ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ??????? ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ?????????
    ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ????????????? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!!!! ΚΑΙ ΚΑΛΑ
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι η απορία σου συνάδελφε? σε ποιο τιμολόγιο αναφέρεται το 15% ?Δηλαδή αν είναι στο παλιό κρατικό τιμολόγιο εσύ τα έλυσες τα προβλήματά σου? κάτσε να φάς το 27% του Κατρούγκαλου και θα σου πω εγω τι συμμετοχή θα ήθελες να έπαιρνες..Μήπως έχεις την εντύπωση ότι δεν θα μαλώνεις με τον κόσμο όταν το παραπεμπτικό λέει άλλα και συ ζητάς αυτό που κατάλαβες από το ΦΕΚ ?'η μήπως νομίζεις ότι το υπόλοιπο ποσό δεν θα υποστεί κούρεμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς σκοπίμως δεν αναφέρεται. Ούτως ή άλλως δε σωζει την κατάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή