Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Πληρώνονται και αναδρομικά οι γιατροί του ΠΕΔΥ! Ποιοι και πότε θα εισπράξουν

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
- Health Report.gr

Ζεστό χρήμα θα δουν το επόμενο διάστημα οι γιατροί του ΠΕΔΥ, μετά τη ρύθμιση για μισθολογική εξομοίωση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.


Ο πρόσφατος νόμος του υπουργείου υγείας που εντάχθηκε στο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης εξομοίωσε βαθμολογικά και μισθολογικά τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με τους γιατρούς των νοσοκομείων.

Ήταν ένα αίτημα που είχε ο κλάδος καιρό τώρα και πλέον όσοι γιατροί του ΠΕΔΥπαρέμειναν στο σύστημα χωρίς να διατηρούν το ιδιωτικό τους ιατρείο, θα εισπράξουνκαι αναδρομικά χρήματα που να αντιστοιχούν στο μισθό που θα λαμβάνουν από δω και πέρα.

Το HealthReport.gr είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό τη ρύθμιση που προώθησε τελικώς το υπουργείο Υγείας στο παράλληλο πρόγραμμα. Διαβάστε ΕΔΩ όλη τη ρύθμιση που παρέμεινε η ίδια, παρότι καθυστέρησε να προωθηθεί: «Το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ!»


Με βάση την ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιατρών Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης Π.Ε.Δ.Υ, τουλάχιστον στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες), στο τέλος του μήνα θα καταβληθεί το 70 % του χρονοεπιδόματος.

Στο τέλος Μαρτίου θα καταβληθεί το 100% του χρονοεπιδόματος και των αποδοχών του μήνα.
Θα προηγηθεί απόφαση του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, η οποία θα χορηγεί οριστικά και στο 100% το χρονοεπίδομα.

Και αναδρομικά

Περί τα τέλη Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί το σύνολο των αναδρομικώνδιαφορών που αφορούν στο διάστημα από 19/12/2014 έως το Μάρτιο του 2016, οπότε και θα έχει αρχίσει η καταβολή του 100% των αποδοχών.

Ωστόσο οι γιατροί ζητούν και τόκους για την καθυστέρηση καταβολής των οφειλών προς τον κλάδο κάτι που αναμένεται να διεκδικήσουν δικαστικά.
Πάντως για όσους έχουν προϋπηρεσία 15 ετών θα εκδοθεί διαπιστωτική πράξη σε λίγους μήνες ώστε να χορηγηθεί ο βαθμός και οι αποδοχές του διευθυντή.

1 σχόλιο: