Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Βρούτσης: Εντολή επιστροφής 86 υπαλλήλων του ΕΦΚΑ στην απονομή συντάξεων

ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

ΕΦΚΑ
86 υπάλληλοι του ΕΦΚΑ επιστρέφουν στην απονομή συντάξεων/ 

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντολή για την επιστροφή 86 υπαλλήλων του ΕΦΚΑ στα τμήματα απονομής συντάξεων έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Πρόκειται για 86 υπαλλήλους που είχαν απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, και είχαν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες. «Η επιστροφή του ανθρώπινου δυναμικού - το οποίο είχε απομακρυνθεί από την υπηρεσία τους εξαιτίας της αδιαφορίας της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας - θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των μέχρι σήμερα υποστελεχωμένων τμημάτων απονομής συντάξεων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

470.000 εκκρεμείς συντάξεις

Οι 86 υπάλληλοι θα προστεθούν στους 502 υπαλλήλους του ΕΦΚΑ (ποσοστιαία αύξηση 17,13%) και τα συνολικά 588 στελέχη των τμημάτων απονομής συντάξεων θα διατεθούν στο κρίσιμο πεδίο της εκκαθάρισης και απόδοσης των 470.000 εκκρεμών συντάξεων-υποθέσεων, μία «ανοικτή πληγή» της προηγούμενης κυβέρνησης την οποία κληρονόμησε η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναφέρει ακόμη η σχετική ανακοίνωση. 

Βρούτσης: Σκοπός η επιτάχυνση έκδοσης νέων συντάξεων

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα το πραγματικό ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και συνολικά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα καθημερινά κοινωνικά προβλήματα που η προηγούμενη πολιτική ηγεσία αδιαφορούσε και έκρυβε κάτω από το χαλί λέγοντας συστηματικά ψέματα στους πολίτες», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

«Αισθανόμαστε την ευθύνη και το καθήκον μας μπροστά στην τραγική εικόνα των εκατοντάδων χιλιάδων απομάχων του εργασιακού βίου που δίκαια και απεγνωσμένα ζητούν να λάβουν την σύνταξή τους. Σε συνεργασία με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χάλαρη επιστρέφουν σήμερα 86 υπάλληλοι που είχαν απομακρυνθεί όχι με δική τους ευθύνη – στο πραγματικό αντικείμενό τους που είναι η απονομή συντάξεων - με σκοπό να επιταχύνουν την έκδοση νέων συντάξεων», τόνισε ακόμη ο κ. Βρούτσης, συμπληρώνοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, της ψηφιακής σύνταξης μέσα από το πληροφοριακό σύστημα «ΑΤΛΑΣ».

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/broytsis-epistrofi-86-ypallilon-efka-se-syntaxeis

1 σχόλιο:

 1. Μισο εκατομμύριο συντάξεις ακόμα.
  Πηγαίνουμε στον τοίχο με 250 χλμ.
  Η καταστροφή της Ελλάδας θα αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στις σχολές διδασκαλίας οικονομικών και ιστορίας,
  των πολιτισμένων κρατών.
  Κάτι σαν την πτώση της Ρώμης,η της άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή