Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Ακριβό το κόστος των διακομιδών εκτός νομών

Συντάκτης: Virus

Μεγάλη είναι η οικονομική επιβάρυνση από τις διακομιδές ασθενών με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που πρέπει να νοσηλευτούν εκτός νομού της νοσηλευτικής μονάδας. Ενδεικτικό είναι ότι το κόστος μεταφοράς από τις ιατρικές μονάδες της Μαγνησίας εκτός του νομού για το προηγούμενο έτος, εκτιμάται ότι ανήλθε στα 35.850 ευρώ, που αφορά μόνο τις αποζημιώσεις των διασωστών.

Στο κόστος δεν έχουν συνυπολογιστεί τα καύσιμα. Πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι για τα μεγάλα δρομολόγια έως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, τα έξοδα υπεραυξάνονται.

Ειδικότερα, για τις κοντινές μεταφορές ασθενών υπολογίζεται ότι ξοδέυτηκαν 18.300 ευρώ, ενώ για τις διακομιδές σε μακρινά αστικά κέντρα 17.550 ευρώ.

Ανησυχητικό είναι ότι μεγαλύτερος φαίνεται ο αριθμός των διακομιδών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, με το κόστος ήδη να έχει φθάσει στις 9.450 ευρώ.

Σε ότι αφορά τις κοντινές διακομιδές εκτός Μαγνησίας, το κόστος για το ίδιο χρονικό διάστημα εκτιμάται στα 9.645 ευρώ.

Περισσότερες από 100 ήταν οι μεγάλες διακομιδές ασθενών το πρώτο εξάμηνο του 2019 για νοσοκομεία σε πόλης όπως είναι της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Πάτρας με το κόστος να αγγίζει τις 9.450 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι των νησιών των Βορείων Σποράδων μεταφέρονται με τα πλωτά ιδιωτικά μέσα. Κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω κακοκαιρίας το πλωτό δεν πιάνει στο λιμάνι του Βόλου αλλά στον Πλατανιά.

Συνεπώς, ασθενοφόρο τους παραλαμβάνει από εκεί και επιστρέφει πίσω στον Βόλο, με αποτέλεσμα για τρεις ώρες να βγαίνει ουσιαστικά εκτός ένα από τα διαθέσιμα ασθενοφόρα.

Πηγή: thessalianesw.gr

1 σχόλιο:

  1. Και τι θέλει να πει ο ποιητής να μην γίνονται διακομιδές ασθενών και να αφήνονται για αποκομιδή με νεκροφόρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή