Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Τις επόμενες ημέρες η προκήρυξη για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων!



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR 

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για τους Διοικητές των Νοσοκομείων, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει συντάξει το σχετικό κείμενο με τα κριτήρια τα οποία θα διαφοροποιούνται σε σχέση με το παρελθόν, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν στο HealthReport.gr παράγοντες του υπουργείου Υγείας.

Μεταξύ των βασικών κριτηρίων για τους Διοικητές Νοσοκομείων θα είναι η ηλικία, αφού αναμένεται να τεθούν όρια, εκτός βέβαια εάν την τελευταία στιγμή οι ασφυκτικές πιέσεις που θα ασκηθούν από κομματικά στελέχη…υπερισχύσουν.

Επίσης ξεκάθαρες θα είναι οι απαιτήσεις για τα πτυχία και τις εξειδικεύσεις που θα πρέπει να διαθέτουν τα στελέχη που θα υποβάλουν αιτήσεις, δεδομένου ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούσε ένα απλό πτυχίο ακόμη και ΤΕΙ για τον διορισμό των νέων Διοικητών των Νοσοκομείων. Γεγονός βέβαια που είχε στηλιτευθεί δεόντως αφού θεωρήθηκε πως ήταν ο τρόπος για να διορισθούν οι «δικοί τους άνθρωποι».

Κάτι που δεν είχε αρνηθεί ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ο οποίος είχε υποστηρίξει πως όλες οι κυβερνήσεις αυτό πράττουν, ενώ οι Διοικητές Νοσοκομείων θα πρέπει να συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης για να την εφαρμόσουν…

Πάντως ήδη πολλά γαλάζια στελέχη έχουν αρχίσει να απαιτούν θέσεις στα νοσοκομεία, καθώς διαμαρτύρονται για τους διορισμούς προσώπων μη κομματικών. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «Στην αναμονή «γαλάζια» στελέχη για μία θέση Διοικητή Νοσοκομείου! Όλο το παρασκήνιο, οι πιέσεις και οι γκρίνιες»

Η νέα προκήρυξη ωστόσο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες δεδομένου ότι η κυβέρνηση θέλει να έχει νέους Διοικητές στα Νοσοκομεία έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου