Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στα χειρουργεία! Πως θα επιταχύνονται οι διαδικασίες

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HR 

Ένα νέο σύστημα εισαγωγής στα χειρουργεία που θα γίνεται με απόλυτα διάφανο τρόπο, ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Άλλωστε η κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις είχε προαναγγείλει ένα πλαίσιο αλλαγών, ώστε οι ασθενείς να μην περιμένουν για μία επέμβαση, δεδομένου ότι οι λίστες χειρουργείου που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, καταστρατηγούνται με διάφορα τρικ.

Συνήθως χρησιμοποιείται η δικαιολογία του επείγοντος περιστατικού ώστε να γίνονται εισαγωγές ασθενών-«πελατών» με το …αζημίωτο βέβαια για τους γιατρούς.

Βέβαια οι αλλαγές για την εισαγωγή σε χειρουργεία θα συνδυαστούν με πρωτόκολλα που ισχύουν σε διεθνές επίπεδο, ώστε να ακολουθούνται από τους γιατρούς συγκεκριμένοι κανόνες.

Από την άλλη θα γίνουν ταυτόχρονα προσλήψεις στα χειρουργικά τμήματα ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Ετοιμάζονται προσλήψεις σε χειρουργεία και εντατικές! Όλες οι λεπτομέρειες»

Στόχος είναι να ληφθούν εκτός των άλλων όλα τα μέτρα για την πλήρη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών που σήμερα είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων – όπως αναφέρουν πληρoφορίες του HealthReport.gr -για να πραγματοποιηθεί μία επέμβαση (μη επείγουσα) θα απαιτείται να έχει εξασφαλισθεί ότι υπάρχει κρεβάτι ελεύθερο για να νοσηλευθεί ο ασθενής, καθώς έχει διαπιστωθεί πως πάσχοντες χωρίς το απαραίτητο …μέσον, χειρουργούνται και μετά μένουν ακόμη και σε ράντζο.


Πάντως το νέο σύστημα που ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου υγείας θα είναι απολύτως ψηφιοποιημένο, ώστε να γίνονται και ηλεκτρονικά οι έλεγχοι και να μην καταστρατηγείται η προτεραιότητα των ασθενών.

6 σχόλια:

 1. Ένας ωραίος τρόπος θα ήταν να υποχρεωθούν οι χειρουργοί στα δημόσια νοσοκομεία να έχουν όλοι τον ίδιο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων. Έτσι θα σπάσουν οι σημερινές παθογένειες, αφού ο ασθενής δεν θα μπορεί να επιλέξει τον γιατρό που θα τον χειρουργήσει αφού αυτός θα έχει συμπληρώσει το πλαφόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι. Έτσι θα τύχαινες στον κάθε άγνωστο αρχάριο χασάπη να σε σφάξει κυριολεκτικά με το γάντι.

   Διαγραφή
  2. Πως να υποχρεωθούν για τον ιδιο αριθμό χειρουργείων?? Εαν ο ένας γιατρος είναι βοσκός και ο άλλος γιατράρα, να αφήσουμε τον βοσκό να αλωνίζει? θελει πολύ μυαλό να το καταλάβεις??

   Διαγραφή
  3. Μα στο ΕΣΥ ολοι οι γιατροι ειναι καλοι,ηρωες,αδιαφθοροι κλπ ,οπως σκιζουν τα ρουχα οι συνδικαλιστικοι τους εκπροσωποι κι εσεις μιλατε για χασαπηδες ?Δεν υπαρχει δικαιωμα επιλογης χειρουργου αφου ολοι ειναι ισοδυναμης αξιας .Οποιος επιλεγει δημοσιο νοσοκομειο θα πρεπει να το γνωριζει και να παιρνει τα ρισκα του ...

   Διαγραφή
 2. Η λίστα μπορεί να γίνει βραχύτερη- χρησιμοποιώντας αναμονή σε περισσότερα του ενός Νοσοκομεία,στην ίδια περιοχή-άλλωστε πρόκειται για προγραμματισμένα χειρουργεία. Να μην υπάρχει προτίμηση δηλαδή- αλλά προτεραιότητα αναλόγως την πάθηση κι όχι συγκεκριμένο γιατρό η νοσηλευτικό ίδρυμα.Να το πούμε..."διαλειτουργικότητα" νοσηλευτικών ιδρυμάτων; Έτσι το επείγον πηγαίνει σε άλλη λίστα αυτόματα.

  ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει προτίμηση??? Δηλαδη να πέσω σε πιθανό αγράμματο κοπρίτη και όχι σε έναν, που τουλάχιστον εγω θεωρω, πανάξιο και χειρουργάρα??

  ΑπάντησηΔιαγραφή