Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Τι τρέχει με τον ΕΟΠΥΥ;

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή συνταξης, medlabnews.gr iatrikanea

Το τελευταίο διάστημα ενώ η νέα Κυβέρνηση φαίνεται να βιάζεται να ρυθμίσει διάφορες αρρυθμίες που είχαν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, το Υπουργείο Υγείας με εγκυκλίους και με ενέργειες που κάνει φαίνεται να τακτοποιεί ζητήματα ετών, στον ΕΟΠΥΥ υπάρχει αδράνεια.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος έχει παραιτηθεί αλλά και τέσσερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (διορισμένα από τον αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη) τελούν υπό παραίτηση (έχουν παραιτηθεί δεν έχουν αντικατασταθεί και παραμένουν στην θέση τους ψηφίζοντας λευκό).

Ο πρόεδρος του Οργανισμού λείπει για συνέδριο στατιστικής στην Κουάλα Λουμπούρ. Μάλιστα ενδιαφέρον είναι ότι παρόλο που δεν έχει σχέση με τον ΕΟΠΥΥ το συνέδριο τα έξοδα καλύπτονται με απόφαση ΔΣ από τον ΕΟΠΥΥ!!!

Άρα ένα ανύπαρκτο διοικητικό συμβούλιο είναι αυτό που αποφασίζει για ένα σωρό σοβαρά θέματα του Οργανισμού.

Τα γνωρίζει αυτά άραγε ο Υπουργός ο οποίος πολύ σωστά αποφασίζει για την διαδικασία για την άμεση είσπραξη των νοσηλίων από τους αλλοδαπούς επισκέπτες της χώρας μας εφόσον αυτοί περιθάλπονται και νοσηλεύονται στις μονάδες υγείας του ΕΣΥ. Λέγεται ότι το ποσό που δεν έχει εισπραχθεί από τον ΕΟΠΥΥ για νοσήλια αλλοδαπών ξεπερνά κατά πολύ τα 100.000.000 ευρώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου