Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Εφημερία του τρόμου για γιατρό στο νοσοκομείο Βόλου – Υπέστη ηλεκτροπληξία από ψυγείο

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Το περιστατικό συνέβη στα μέσα της περασμένης εβδομάδας στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου. Ο παιδίατρος «χτυπήθηκε» από το ρεύμα, όταν πήγε να πάρει το φαγητό του από ψυγείο, που εξυπηρετεί τους εφημερεύοντες γιατρούς.

Ο παιδίατρος του Νοσοκομείου Βόλου που βρισκόταν σε εφημερία κατέληξε νοσηλευόμενος, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα στο «Αχιλλοπούλειο»! Αμεσα έσπευσαν σε βοήθεια συνάδελφοί του για την παροχή πρώτων βοηθειών και κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του στην Καρδιολογική Κλινική. Οπως ήταν φυσικό δεν μπόρεσε να συνεχίσει την εφημερία του.

Το περιστατικό καταγράφτηκε στα μέσα περίπου της περασμένης εβδομάδας στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου. Γιατρός και συγκεκριμένα παιδίατρος που βρισκόταν σε εφημερία, έκανε το προβλεπόμενο διάλειμμά του για φαγητό. Πήγε στο χώρο του εστιατορίου των γιατρών, στο -2 του κτιρίου του Αχιλλοπουλείου. Μόλις πήγε να πιάσει το χερούλι από το ψυγείο, όπου υπάρχουν έτοιμα γεύματα και σαλάτες για τους γιατρούς και το προσωπικό που εφημερεύει, τον τίναξε το ρεύμα.
Βραχυκύκλωμα από την πρίζα του ψυγείου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προκλήθηκε κάποιο βραχυκύκλωμα και ότι στο πάτωμα υπήρχαν νερά αγνώστου προελεύσεως. Εκείνη την ώρα άλλοι συνάδελφοί του που επίσης έκαναν διάλειμμα έσπευσαν σε βοήθεια. Αμεσα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στην Καρδιολογική Κλινική. Εκεί παρέμεινε νοσηλευόμενος για μία ημέρα προκειμένου να παρακολουθηθεί από τους γιατρούς μήπως και παρουσιάσει κάποια αρρυθμία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παιδίατρος είναι καλά στην υγεία του και έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Ωστόσο το πρόβλημα με το ψυγείο παραμένει. Πρόκειται για το ψυγείο όπου συντηρούνται τα φαγητά και οι σαλάτες που προορίζονται για τη σίτιση των εφημερευόντων γιατρών. Από την ίδια πρίζα «τροφοδοτείται» και και πιθανολογείται ότι το βραχυκύκλωμα εντοπίζεται στην πρίζα, που συνδέει τις δύο συσκευές.

Πηγή: taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου