Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Σκανδαλώδης απόφαση ΚΕΕΛΠΝΟ: Με έξοδα του κράτους η δικαστική υπεράσπιση των μετακλητών του Π. Πολάκη

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Με χρήματα από τον κρατικό υπολογισμό αποφάσισε το Δ.Σ του ΕΟΔΥ (πρώτην ΚΕΕΛΠΝΟ) να καλυφθούν οι δικαστικές δαπάνες της υπόθεσης που εκκρεμεί στη δικαιοσύνη, με τους μετακλητούς υπαλλήλους του πολιτικού του γραφείου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Κατά την συνεδρίαση του την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 (δέκα ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές), το Δ.Σ. του ΕΟΔΥ (πρ. ΚΕΕΛΠΝΟ) αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον αντιπρόεδρο κ. Αγάπιο Τερζίδη -ο οποίος εκτελεί χρέη προέδρου μετά την παραίτηση Ρόζενμπεργκ- “να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες νομικών υποθέσεων και ζητημάτων και να ορίσει τα δικηγορικά γραφεία που θα εκπροσωπήσουν το Φορέα, καθώς και τις αμοιβές τους”, όπως αποκαλύπτει έγγραφο που δημοσιεύει το tomanifesto.gr.

Δείτε τα πρακτικά της 11ης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ (πρ.ΚΕΕΛΠΝΟ):


Να σημειωθεί ότι το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο είναι διορισμένο από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ενώ την εισήγηση για την κάλυψη των εξόδων από τα ταμεία του ΕΟΔΥ, έκανε -όπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο- το μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ και δικηγόρος, Αθηνά Φαραζή, η οποία ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές.
Γιατί κατηγορούνται οι μετακλητοί υπάλληλοι

Οι τρεις μετακλητοί υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ διώκονται ποινικά από το 2017, μετά από μηνυτήρια αναφορά εναντίον τους και κατά παντός υπευθύνου, από τον τότε αντιπρόεδρο της Ν.Δ. 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Κώστα Τζαβάρα για την πρόσληψη 500 ατόμων – 400 νοσηλευτών και 100 γιατρών – με την προκήρυξη υπ'αριθμ. Πρωτ. 253/9-2-2016.

Η Εισαγγελία Εφετών άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους μετακλητούς υπαλλήλους και ειδικούς συμβούλους του Πολιτικού του Γραφείου του Παύλου Πολάκη “για απάτη από κοινού σε συνδυασμό με τον ν.1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, υπεξαγωγή εγγράφων, και παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων με σκοπό το όφελος”.

Πρόκειται για την υπόθεση με την υπεξαγωγή του συνόλου των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών (περίπου 2.800 πρωτότυπες αιτήσεις υποψηφίων!), από το ΚΕΕΛΠΝΟ στο γραφείο του Παύλου Πολάκη, αλλά και την αποστολή -κατόπιν επεξεργασίας τους από τον ίδιο τον Παύλο Πολάκη και τους μετακλητούς και επιστημονικούς συμβούλους του πολιτικού του γραφείου- έτοιμων αποτελεσμάτων επιτυχόντων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στον τότε πρόεδρο του, κ. Κώστα Γιαννόπουλο.

Σύσταση του Λογιστηρίου του Κράτους προς το ΚΕΕΛΠΝΟ να χρησιμοποιεί μόνο έμμισθους δικηγόρους

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ αναθέτει δικαστικές υποθέσεις σε εξωτερικά δικηγορικά γραφεία και με υπέρογκες αμοιβές. Την ίδια στιγμή, υπάρχει και οδηγία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προς το ΚΕΕΛΠΝΟ να μην χρησιμοποιεί εξωτερικούς συνεργάτες ως δικηγόρους, αλλά τους ήδη απασχολούμενους με έμμισθη εντολή.Το Δ.Σ. έχει καταγγελθεί μάλιστα και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, ότι απέλυσε τους δικηγόρους που δούλευαν με σχέση έμμισθης εντολής και προσέλαβε με απευθείας ανάθεση δικηγόρους της επιλογής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου