Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Υπουργική παρέμβαση ζητούν οι εργαζόμενοι του Ν. Πύργου


Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

Συντάκτης: Virus

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου του Πύργου προειδοποιώντας για την επικινδυνότητα της κατάστασης του νοσοκομείου εξαιτίας του ανεπαρκούς αριθμού προσωπικού.

Επιτακτικά πλέον οι εργαζόμενοι ζητούν από τον Υπουργό Υγείας να επέμβει για την άμεση πλήρη μετακίνηση τουλάχιστον ενός παθολόγου καθώς και την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Παθολογικής Κλινικής .

Επίσης, στα αιτήματά τους συμπεριλαμβάνεται η άμεση στελέχωση της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με ιατρικό προσωπικό.

Ακόμη, επιτακτική θεωρούν την πλήρη στελέχωση όλων των δομών Υγείας του νομού τους και τη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στα τρία νοσοκομεία του νομού τους.


Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα της παθολογικής κλινικής έχουν δει το φως της δημοσιότητας εδώ και καιρό η κλινική εξακολουθεί να λειτουργεί με δυο ειδικευόμενους αντί των επτά ιατρών που προβλέπεται για την επαρκή κάλυψη των αναγκών των ασθενών.


Υπενθυμίζεται ότι έχουν μετακινηθεί δύο παθολόγοι από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας (εδώ και πέντε μήνες).


«Η τραγική υποστελέχωση της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας έχει ως αποτέλεσμα, εν μέσω τουριστικής περιόδου όπου η πίεση και οι ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας διπλασιάζοντα, τα προβλήματα να έχουν γιγαντωθεί» υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι.

Ξεπερνώντας τα όρια αντοχής

Για οριακές καταστάσεις κάνει λόγο ο σύλλογος επισημαίνοντας ότι «η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι προσπάθησαν, έκαναν τα αδύνατα δυνατά. Η κατάσταση όμως μας υπερβαίνει».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν άμεση λύση για τη προστασία της δημόσιας υγείας στο Νομό τους.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «οι γιατροί και το προσωπικό έβαλαν πλάτη. Η Διοίκηση ενημέρωσε την 6η Υπε και το Υπουργείο εγκαίρως και μάλιστα πολλές φορές. Κανένας όμως δεν μας απάντησε».

Ζητούν πολιτική παρέμβαση

Ο σύλλογος σχολιάζει ότι «είναι αδιανόητο λοιπόν οι πέντε βουλευτές της Ηλείας (πρώην και νυν !!!) να μην έχουν εκφράσει άποψη για το θέμα και να μην παίρνουν πρωτοβουλίες για την άμεση λύση του προβλήματος που γνωρίζουν εδώ και καιρό».

Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό κατέστησαν «τρία νοσοκομεία στα χαρτιά και με κανένα στη πράξη».

Είναι αδιανόητο σύμφωνα με τους εργαζόμενους «η «ναυαρχίδα» της Υγείας στην Ηλεία , να μην έχει παθολόγους για τον Αύγουστο, το νοσοκομείο Αμαλιάδας να μην έχει ούτε παθολογική κλινική ούτε ασθενείς σε αυτήν και το νοσοκομείο της Κρέστενας να φυτοζωεί περιμένοντας τη μετατροπή του σε μονάδα φροντίδας ασθενών με άνοια».

Συλλογική ενεργοποίηση

Σε κινητοποίηση καλεί ο σύλλογος εργαζομένων τα σωματεία, τη τοπική αυτοδιοίκηση και τους συλλογικούς φορείς του Πύργου και της Ηλείας.

Συγκεκριμένα, σε έκτακτη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί θα κατατεθεί πρόταση για πανηλειακό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην έδρα του Υπουργείου Υγείας, για την διεκδίκηση της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου του Πύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου