Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Πανυγειονομική απεργία σε Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια

Συντάκτης: Virus

Στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία συμμετέχουν οι υγειονομικοί εργαζόμενοι με Πανυγειονομική απεργία προασπίζοντας τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματά τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ κήρυξε απεργία στα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, για την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου».

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ.

Οι εργαζόμενοι στην Δυτική Ελλάδα δίνουν «ραντεβού» έξω από το Εφετείο Πατρών ώρα 9 π.μ..

Περιγράφοντας τις συνθήκες εργασίας μετά από δέκα χρόνια Μνημονίων, η ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίζεται ότι ξεπουλήθηκε η Δημόσια Περιουσία για 100 χρόνια, ενώ ελαστικοποιήθηκαν οι εργασιακές σχέσεις, προσθέτοντας χαρακτηριστικά «τσάκισαν μισθούς και συντάξεις».

Αιχμές αφήνει το συνδικαλιστικό όργανο για την κυβέρνηση σχετικά με το «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο», κατηγορώντας την ότι επιδιώκει την «πάση θυσία ανάπτυξη» με περαιτέρω περιορισμό των εργασιακών και Συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Η αδυναμία συμμετοχής του 50% των μελών στη Γενική Συνέλευση όπως προβλέπει το νομοσχέδιο υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, αφού «τα Νοσοκομεία είναι 24 ώρης λειτουργίας με την πλειοψηφία του Προσωπικού να βρίσκεται στα τμήματα λόγω σοβαρών ελλείψεων Προσωπικού».

Και άλλες τεχνικές δυσκολίες προκύπτουν, κατά την ομοσπονδία με την ηλεκτρονική ψηφοφορία όσων δεν συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση.

Η ΠΟΕΔΗΝ διασαφηνίζει ότι «τα μητρώα μελών των Σωματείων μας είναι πεντακάθαρα. Οι κρατήσεις των συνδρομών των μελών μας γίνονται απευθείας από την μισθοδοσία».

Μάλιστα, η ομοσπονδία προειδοποιεί ότι δεν θα δεχθεί κανέναν περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και θα προβεί σε κινητοποιήσεις με αποφάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου