Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Σύμφωνοι οι φαρμακοποιοί με τη διαδικασία διάθεσης ακριβών φαρμάκων

Για τα σευάσματα που αφορούν δυο κατηγορίες ασθενειών και θα διατεθούν από τα ιδιωτικά φαρμακεία, θα καθορισθεί άμεσα επιστημονική αμοιβή.

Με μεγάλη πλειοψηφία, η γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε την Κυριακή θετικά για τη διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

IATRONET

Η απόφαση αφορά δύο κατηγορίες ασθενειών, έχει μεταβατικό διάστημα έως τον ερχόμενο Αύγουστο και τέσσερις προϋποθέσεις, που είναι οι εξής:

Για λόγους κοινωνικής προσφοράς και στήριξης των ασθενών που ταλαιπωρούνται για την φαρμακευτική τους αγωγή, να δίνεται την δυνατότητα ενός μεταβατικού χρονικού διαστήματος , το αργότερο μέχρι 31 Αυγούστου 2020 για την διάθεση τους χωρίς επιστημονική αμοιβή.

Για τα συγκεκριμένα φάρμακα για δυο κατηγορίες ασθενειών, που θα διατεθούν από τα ιδιωτικά φαρμακεία θα καθορισθεί άμεσα επιστημονική αμοιβή.

Απαραίτητη προϋπόθεση διάθεσης αυτών των φαρμάκων είναι να έχει ολοκληρωθεί το μηχανογραφικό σύστημα που θα υποστηρίξει αυτή την διαδικασία.

Από την έναρξη της διαδικασίας διακόπτεται οποιαδήποτε διάθεση φαρμάκων με courier εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων που θα καθορισθούν.

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου