Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Θετική απάντηση του ΕΦΚΑ σε αίτημα του ΙΣΑ

Συντάκτης: Virus

Απαντώντας σε επιστολή διαμαρτυρίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τον αποκλεισμό των γιατρών από την ρύθμιση των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ, ο οργανισμός έδωσε εξηγήσεις για τις τεχνικές δυσκολίες, ενώ έδωσε και λύση.


Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται ότι «το πρώην ΤΣΑΥ δεν είχε προχωρήσει επαρκώς στην υιοθέτηση τεχνολογικών λύσεων».

Εξ’ αιτίας αυτού, η πληροφορία για τις οφειλές των ασφαλισμένων του μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2016 δεν είναι διαθέσιμη ή ορθά ψηφιακά αποτυπωμένη και να απαιτείται συχνά η αναζήτηση στο φυσικό αρχείο,.

Η νέα διοίκηση του ΕΦΚΑ, η οποία ανέλαβε μόλις στις 19 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, κινητοποιήθηκε για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατατέθηκε νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 64 του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου).

Ειδικότερα, ο οργανισμός επεξηγεί ότι η καταληκτική ημερομηνία της 30ης Σεπτεμβρίου, «αφορά µόνο το πρώτο βήµα του αιτήµατος προσδιορισµού των οφειλών».

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ολοκληρώσουν την διαδικασία υποβολής αίτησης ένταξης στη ρύθμιση έως την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Ως εκ τούτου, έχουν τη δυνατότητα όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ να κατοχυρώσουν την ένταξή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και στη συνέχεια ο ΕΦΚΑ θα προχωρήσει στον ορθό υπολογισμό των οφειλών.

2 σχόλια:

  1. πολυ θετικη ηπαραταση εωσ 31-12-2019

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρα τα παραπανω ηταν στο σχεδιασμο του υπουργειου και ο ΙΣΑ ουδεμια συμβολη ειχε.Σταματηστε να μας ταιζετε σανο κυριοι του δηθεν ιατρικου ΣΑ.Ν Αγγελοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή