Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με την οποία ζητά την άμεση στελέχωση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας


Γ.Πατούλης: «Ζητούμε άμεσα ένα σύγχρονο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας.»

Την άμεση στελέχωση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ζήτησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια. Ειδικότερα, στην επιστολή επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι πάγιο αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων είναι η σύναψη Συλλογικής Σύμβασης. Ο ΙΣΑ ζητά την επαναφορά των συμβάσεων κατά πράξη και περίπτωση σε όσους ιατρούς το επιθυμούν, με αξιοπρεπείς αμοιβές καθώς και τη διασφάλιση της ελεύθερης επιλογής γιατρού από τον ασθενή, ως μία πρώτη κίνηση εξομάλυνσης της λειτουργίας της ΠΦΥ, με κοινωνικό αποτέλεσμα. Επιπλέον ζητά την άμεση παροχή δυνατότητας σύναψης σύμβασης στους νέους συναδέλφους που τα τελευταία έτη στερήθηκαν οποιασδήποτε δυνατότητας να συνάψουν συμβάσεις.


Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Οι αποτυχημένοι και επικίνδυνοι πειραματισμοί της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας οδήγησαν σε κατάρρευση το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Σε όλη τη χώρα πλέον δεν υπάρχουν βασικές ιατρικές ειδικότητες για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού και οι κάτοικοι είναι εγκαταλελειμμένοι στο έλεος του Θεού. Μάλιστα στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές. Ζητούμε άμεσα ένα σύγχρονο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας αξιοποιώντας το υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό της χώρας».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ι.Σ.Α 
1 σχόλιο:

  1. Καθε χρονο τα ιδια .Ποτε θα μαθει ο ΙΣΑ να διεκδικει απαιτωντας και οχι ικετευοντας?Οχι αλλος ευτελισμος του ιατρικου λειτουργηματος!Αν δεν μπορειτε να απαιτησετε δυναμικα κλειστε το συλλογο και πατε σπιτια σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή