Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Συναγερμός στους επιστήμονες: 33χρονος βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό για δεύτερη φορά 4,5 μήνες μετά

Τη στιγμή που ο κοροναϊός εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο ακόμα και για το δεύτερο κύμα, μια ακόμα περίπτωση έρχεται να προβληματίσει τους ειδικούς.

Τη στιγμή που ο κοροναϊός εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο ακόμα και για το δεύτερο κύμα, μια ακόμα περίπτωση έρχεται να προβληματίσει τους ειδικούς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι New York Times, παρατηρήθηκε η πρώτη περίπτωση επαναμόλυνσης από τον φονικό ιό, σε έναν 33χρονο άνδρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 33χρονος άντρας προσβλήθηκε από τον ιό στο Χονγκ Κονγκ και ενώ είχε αναρρώσει από την ασθένεια νωρίτερα αυτό το έτος βρέθηκε πάλι θετικός, με τη συγκεκριμένη περίπτωση να θεωρείται πως είναι και η πρώτη περίπτωση επαναμόλυνσης στον κόσμο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, 33χρονος ο άνδρας βγήκε ξανά θετικός στον ιό σε τεστ που έκανε στο αεροδρόμιο, αφού επέστρεψε από ταξίδι στην Ισπανία.

«Ένας, προφανώς, νέος και υγιής άνθρωπος είχε μια δεύτερη περίπτωση λοίμωξης Covid-19, η οποία διαγνώστηκε 4,5 μήνες μετά το πρώτο επεισόδιο», ανέφεραν οι ερευνητές, σύμφωνα με τους New York Times.

Χρησιμοποιώντας ανάλυση ακολουθίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το στέλεχος του ιού φάνηκε να είναι το ίδιο που εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

«Τα αποτελέσματα μας αποδεικνύουν ότι η δεύτερη μόλυνσή του προκλήθηκε από έναν νέο ιό που απέκτησε πρόσφατα» δήλωσε ο Δρ Kelvin Kai-Wang To, που εκτελεί χρέη κλινικού μικροβιολόγου στο πανεπιστήμιο.

Πρώτη περίπτωση

Οι γιατροί ανέφεραν στο παρελθόν περιπτώσεις υποτιθέμενης επαναμόλυνσης, όμως η περίπτωση αυτή ήταν η πρώτη που επιβεβαιώθηκε μέσω επιστημονικών δοκιμών.
Τα στοιχεία θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο οι ειδικοί κατανοούν τα αντισώματα κορωνοϊού, ανέφεραν ερευνητές.

«Πριν από αυτό το περιστατικό, πολλοί πίστευαν ότι οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί από Covid-19, έχουν ανοσία έναντι της επαναμόλυνσης, ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένοι ασθενείς έχουν εξασθενημένο επίπεδο αντισωμάτων μετά από μερικούς μήνες», έγραψαν οι ερευνητές σε δήλωσή τους, σύμφωνα με τους Japan Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου