Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Δελτίο τύπου ΠΑΣΙΔΙΚ: Η νέα καθυστέρηση στις πληρωμές των διαγνωστικών στραγγαλίζει τον κλάδο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ GREEK ASSOCIATION OF 
ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ MEDICAL DIAGNOSTIC CENTERS 
Πανεπιστημίου 58, 10678 Αθήνα 58 Panepistimiou str.,10678 Athens-Greece 
Τηλ: 2103306487 Fax:2103306459 Tel:++302103306487 Fax:++302103306459 
Site : www.pasidik.gr E-mail : contact@pasidik.gr 

Αθήνα, 27/8/2020 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η νέα καθυστέρηση στις πληρωμές των διαγνωστικών στραγγαλίζει τον κλάδο 

Παρά την Κυβερνητική θέση ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κάνει βήματα προς την αντίθετη κατεύθυνση στραγγαλίζοντας οικονομικά τα διαγνωστικά κέντρα. 

Όπως πληροφορηθήκαμε (ανεπισήμως, γιατί ο Οργανισμός μάλλον βρίσκεται σε «διακοπές») δεν πρόκειται να γίνει έγκαιρα η πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων του και αυτό γιατί δεν υπήρξε μέριμνα ώστε οι υπηρεσίες να εργαστούν εντατικά τον Αύγουστο προκειμένου να αναπληρώσουν το (γνωστό και χρόνιο) πρόβλημα που δημιουργήθηκε με υπεργολάβο του Οργανισμού. 

Οι καταστάσεις απλά μας υπερβαίνουν! 

Κάθε καθυστέρηση στην ρευστότητα μας είναι απλά καταστροφική για τον κλάδο. 

Ειδικά όταν η ρευστότητα αυτή είναι μειωμένη και δίνεται με το σταγονόμετρο λόγω των μέτρων «επιστροφών» Clawback. 

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προφανώς αποτελεί παραφωνία στον κρατικό προγραμματισμό και γι’ αυτό καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια να παρέμβει άμεσα ώστε να λυθεί το θέμα, να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση και οι πληρωμές να εκτελεστούν κανονικά στο τέλος του μήνα. 

Ειδάλλως δηλώνουμε ότι θα αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα, λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων πέραν το νομίμου διαστήματος, αναστέλλοντας την αποδοχή των παραπεμπτικών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μέχρι ο Οργανισμός να τηρήσει το νόμο και τις υποχρεώσεις του. Για την αναστάτωση που θα προκληθεί αποκλειστικά υπεύθυνος θα είναι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 

1 σχόλιο:

  1. Ποτε θα το παρετε χαμπαρι? χωρις δυναμικες κινητοποιησεις, με διακοπη αποδοχης παραπεμπτικων επ αοριστον, δεν προκειται να πετυχουμε τιποτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή