Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Πάτρα - ΠΓΝΠ: Εγκαλεί Καρβέλη, Γώγο, Βελισσάρη η Παναγούλα Μαμμή

Σε δύο ενέργειες που δημιουργούν σοβαρούς προβληματισμούς προχώρησε το τελευταίο διάστημα η διοικήτρια του ΠΓΝΠ Παναγούλα Μαμμή.

pelop.gr
Η πρώτη αφορά την κλήση σε απολογία του καθηγητή λοιμωξιολογίας, διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και αναπληρωτή της, τις περιόδους που απουσιάζει με άδεια, Χαράλαμπο Γώγο και τον αναπληρωτή καθηγητή και υπεύθυνο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρη Βελισσάρη. Αφορμή αποτέλεσε η ενημερωτική συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο Πατρέων.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 30 Ιουλίου ο κ. Γώγος με τον κ. Βελισσάρη επισκέφτηκαν τον Κώστα Πελετίδη στο πλαίσιο της προσπάθειας ενεργοποίησης των τοπικών φορέων προς την κατεύθυνση της επιτήρησης των μέτρων εφαρμογής κατά του κορονοϊού.

Η διοίκηση όμως του νοσοκομείου εξέλαβε τη συγκεκριμένη ενέργεια ως παράκαμψή της διότι η ενέργειά τους δεν τελούσε σε γνώση της και γι' αυτό τους κάλεσε να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εγκαλούμενοι που σημειώνουμε ότι είναι πανεπιστημιακοί, ετοιμάζουν τη σχετική τους απάντηση.

Η δεύτερη ενέργεια της διοικήτριας που έχει προκαλέσει επίσης έντονο προβληματισμό, αφορά έγγραφη διαμαρτυρία της προς τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη ότι της ασκεί σκιώδη διοίκηση στο νοσοκομείο με συμμάχους δύο μέλη του ΔΣ.

Και οι δύο ενέργειες της διοικήτριας του ΠΓΝΠ, που την περίοδο αυτό τελεί σε άδεια, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στη νοσοκομειακή κοινότητα η οποία μάλιστα αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και για τις δύο ενέργειές της έχει ενημερωθεί σχετικά το υπουργείο Υγείας.

Η «Π» ζήτησε την άποψη της κ. Μαμμής για το θέμα, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

* Από την έντυπη έκδοση. Της Μαρίνας Ριζογιάννη - rizogianni@pelop.gr

1 σχόλιο: