Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Η ανησυχία των ειδικών για βαριά περιστατικά σε νέα άτομα

Έντονη ανησυχία επικρατεί στις αρχές μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν το επόμενο διάστημα βαριά περιστατικά σε νέα άτομα
 
Ο φόβος αυτός βέβαια δεν είναι τυχαίος καθώς μέρα με την ημέρα διαπιστώνεται ότι όλο και πιο νέοι πέφτουν θύματα του νέου κορονοϊού.

Είναι ενδεικτικό ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, μειώνεται η μέση ηλικία των κρουσμάτων μέρα με την ημέρα και πλέον είναι τα 40 έτη.

Στην αρχή της επιδημίας η μέση ηλικία κινούνταν από τα 60 έως τα 70 έτη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις πριν από περίπου 15 ημέρες η μέση ηλικία ήταν τα 46 έτη.
Γι αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι ειδικοί πια προειδοποιούν τους νέους ανθρώπους να μην χαλαρώνουν και να δείχνουν τη δέουσα προσοχή τόσο για τους υπόλοιπους πολίτες όσο και για τον εαυτό τους πια.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι 4 στους 10 που προσβλήθηκαν από κορονοϊό με βάση τον ΕΟΔΥ από την αρχή της επιδημίας ήταν από 18 έως 39 ετών ποσοστό 42,1%.
Έρχονται και βαριά περιστατικά;

Γι αυτό και οι ειδικοί ανησυχούν ότι το επόμενο διάστημα είναι πιθανό να υπάρξουν και βαριά περιστατικά σε νέους, που μέχρι σήμερα ελάχιστες φορές έχουμε δει στην πορεία του κορονοϊού. Γι αυτό άλλωστε και οι αρχές έχουν ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης αποκλειστικά για τους νέους και την ενημέρωσή τους.

Η καμπάνια στοχεύει τόσο στο να μη μεταδώσουν οι ασυμπτωματικοί φορείς τον ιό στις ευπαθείς ομάδες όσο και στους ηλικιωμένους, αλλά και για να υπενθυμίσουν στα νέα παιδιά ότι ουδείς είναι άτρωτος από τον ιό.

Ενδεικτικά είναι επίσης τα όσα αναφέρει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος που δείχνουν πλέον την ανατροπή που υπάρχει στην πανδημία.

«Ξέρουμε ότι η μέση ηλικία των κρουσμάτων έχει κατέβει. Ξέρουμε ότι τα περισσότερα νέα άτομα είναι ασυμπτωματικά, τα περισσότερα θα νοσήσουν. Είδαμε περιστατικά νέων ανθρώπων που χρειάστηκαν μηχανική υποστήριξη. Επομένως είναι θέμα στατιστικής να δούμε βαριά περιστατικά και σε νέα άτομα. Κανείς δεν είναι άτρωτος στον SARS-CoV-2».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου