Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Συνέχεια στο «σήριαλ» Χ. Γώγου- Π. Μαμμής

Συντάκτης: Virus

Μετά το «κύμα» αντιδράσεων που προκάλεσε η είδηση για «Ε.Δ.Ε» σε βάρος του καθηγητή Χ. Γώγου, η Διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Παναγούλα Μαμμή έσπευσε να δώσει τις δικές της εξηγήσεις.

Μιλώντας σε τοπικό μέσο ενημέρωσης υποστήριξε ότι δεν έχει διατάξει Ε.Δ.Ε. και δεν έχει καλέσει σε απολογία τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες για το θέμα της φερόμενης εντολής της διοικήτριας του Π.Γ.Ν. Πατρών σε βάρος του καθηγητή, ανακοίνωση εξέδωσαν ο Σύνδεσμος Ειδικευμένων Ιατρών Μονάδων Ε.Σ.Υ. Αχαΐας (Σ.ΕΙ.ΜΕΑ.) και η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ δηλώσεις έκανε και ο δήμαρχος Πατρέων. Ο καθηγητής και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Λοιμώξεων της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος κατηγορείτο ότι ενημέρωσε τον δήμαρχο Πατρών για «τα μέτρα εφαρμογής κατά του κοροναϊού».



Η κ. Μαμμή υποστήριξε ότι με τη στάση της μέχρι τώρα «ουδέποτε, και το έχω αποδείξει αυτά τα δύο χρόνια, υπήρξαν αντιπαραθέσεις και διενέξεις με τους συνεργάτες μου».

Σε ότι αφορά την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, η κ. Μαμμή ισχυρίστηκε ότι «αυτό που κάνω πάντα είναι να προασπίζομαι την θεσμική θέση την οποία κατέχω. Δεν υπάρχει ούτε ΕΔΕ, ούτε κλήση σε απολογία. Πάντα μιλάω με το Υπουργείο και με την ΥΠΕ και με τους συνεργάτες μου». 

Για το ενδεχόμενο παραίτησής της η κ. Μαμμή σημείωσε ότι «ούτως ή άλλως αυτό μπορεί να προϋπήρχε στη δική μου σκέψη, ίσως και στην σκέψη της κυβέρνησης (Σ.Σ. αναφορά που μπορεί να θεωρηθεί προαναγγελία παραίτησης). Όμως δεν σχετίζεται με την επιστολή. Δεν το σκέφτομαι καθόλου έτσι, δεν προτάσσω ποτέ τις προθέσεις, προτάσσω τι είναι κάθε στιγμή ουσιαστικό και σκόπιμο για το συμφέρον της κοινωνίας της Πάτρας, του Νοσοκομείου και τελευταία το δικό μου».

Ειδικότερα, η επιστολή της κ. Μαμμή προς τον κ. Γώγο, που δημοσιεύεται σε μέσο ενημέρωσης της Πάτρας έχει ως εξής:

«Από το έτος 2018 τυγχάνω η διοικήτρια του νοσοκομείου, σύμφωνα με το ΦΕΚ 18/18-1-2019 και έχω τιμηθεί για το έργο που έχει παραχθεί και από την παρούσα Κυβέρνηση διατηρώντας τη διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς επίσης ορίστηκα πρόεδρος του υφισταμένου ΔΣ.

Θα έπρεπε επομένως τηρώντας το υπηρεσιακό σας καθήκον, πριν παρουσιασθείτε ως δεσμεύων το νοσοκομείο, σε άλλο θεσμικό δημόσιο φορέα να έχετε εισηγηθεί σε εμένα οτιδήποτε και βεβαίως πριν συναντηθείτε με τον κ. Πελετίδη, να έχετε παρουσιάσει σε μένα την εισήγησή σας, την πρόθεσή σας και να έχετε ενδεχομένως λάβει την έγκρισή μου.

Αντιλαμβάνεσθε ότι η μη εκτέλεση του υπηρεσιακού καθήκοντος και η αντιποίηση εξουσίας, όπερ πράξατε, συνιστούν πειθαρχικά παραπτώματα.

Παρακαλώ λοιπόν για την έγγραφη ενημέρωση του κ. Πελετίδη, με κοινοποίησή μου, ότι η συνάντησή σας ήταν ιδιωτική και δεν δεσμεύει το νοσοκομείο, άλλως επιφυλάσσομαι».

Πηγή: Thebest.gr

1 σχόλιο:

  1. Ζητημα ανευ σημασιας .Υπερβολικη η θεση της διοικητριας ,εχει καποια βαση ομως .Ας ξεχασθει αμεσα ,υπαρχουν σοβαρα προβληματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή