Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμεραΑπό σήμερα Δευτέρα 17 Αυγούστου τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα προκειμένου να περιορισθεί η διασπορά του κορονοϊού
 
Νέα μέτρα θωράκισης της χώρας θέτει από σήμερα σε εφαρμογή η κυβέρνηση προκειμένου να θέσει σε έλεγχο την επιδημία στη χώρα μας και ο κορονοϊός να αναχαιτισθεί. Ειδικότερα από σήμερα αρχίζει να ισχύει η εξής δέσμη μέτρων :

1. Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, θεσπίζεται έως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

2. Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα, έως τις 24 Αυγούστου.

Οι περιοχές που μπαίνουν σε περιορισμό και θα ισχύουν τα 50 άτομα στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, όσο και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, είναι:

Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.


3. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, εντός στρατοπέδων και σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

4. Όλοι όσοι επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτοί που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (π.χ. εντός στρατοπέδων, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο για τον νέο κορονοϊό με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων τους.

5. Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορονοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά επιλογή του εργαζομένου και έως τις 31 Αυγούστου.
Τι ισχύει σε Πάρο και Αντίπαρο

Επίσης ισχύουν ήδη περιοριστικά μέτρα στην Πάρο και την Αντίπαρο. Συγκεκριμένα στα δύο νησιά και μέχρι τις 24 Αυγούστου έχει εφαρμοστεί:

-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης.
-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
-Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
-Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
-Ισχύουν και οι περιορισμοί των επιδημιολογικά επιβαρυμένων περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου