Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

40 φοιτητές ιατρικής επισκέφθηκαν τον ΙΣΑ και έκαναν διαγνωστικό τεστ για Sars-CoV-2

Γ. Πατούλης : «Ο ΙΣΑ είναι κοντά στους νέους γιατρούς πρόθυμος να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων τους.»

Ο ΙΣΑ ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας δίνει τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν τεστ για κορωνοϊό φοιτητές από όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ειδικότερα η Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.), ζήτησε τη συνδρομή του Συλλόγου προκειμένου οι φοιτητές να υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό εν όψει της συμμέτοχης τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση 2020», που προβλέπει την επίσκεψη τους σε περιφερειακές μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα.
Η πρώτη ομάδα φοιτητών επισκέφθηκε τον ΙΣΑ την περασμένη εβδομάδα και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη.

Μια ακόμα ομάδα φοιτητών επισκέφθηκε την Παρασκευή 28/8/2020 το Σύλλογο παρουσία του Α Αντιπροέδρου Φ. Πατσουράκου. Η λήψη των δειγμάτων έγινε από το εξειδικευμένο προσωπικό των Κινητών Ομάδων Επισκέψεων στο Σπίτι του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Σχολιάζοντας το θέμα ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής :

«Στην αναχαίτιση της επιδημίας οι νέοι παίζουν σημαντικό ρόλο και ειδικά οι φοιτητές της ιατρικής πρέπει να αποτελέσουν το παράδειγμα για τους συνομηλίκους τους συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση τους. Είμαστε περήφανοι για το υψηλά επιστημονικό επίπεδο των φοιτητών της ιατρικής και την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου. Ο ΙΣΑ είναι κοντά στους νέους γιατρούς πρόθυμος να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων τους».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου