Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

“Απάντηση” Κομισιόν σε Κικίλια για το εμβόλιο κορονοϊού: Δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα βγει στην αγορά

Μιχάλης Θερμόπουλος - IATROPEDIA

Δεν έχει ακόμα καθοριστεί η ημερομηνία για τη διάθεση των εμβολίων κατά του κορονοϊού, ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Λουνέλα, απαντώντας… εμμέσως σε όσα δήλωσε σήμερα το πρωί ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως στο τέλος του χρόνου αναμένονται στη χώρα μας χιλιάδες δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό, ωστόσο η Λουνέλα δήλωσε χαρακτηριστικά πως “δεν μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία”.

Η εκπρόσωπος ανέφερε πως η Κομισιόν διαπραγματεύεται την αγορά εμβολίων με διάφορες εταιρίες, προκειμένου να είναι σε θέση να τα παράσχει άμεσα στα Κράτη Μέλη και έχει ήδη έρθει σε μία πρώτη συμφωνία με την εταιρεία AstraZeneca , ώστε να παραλάβει 300.000.000 δόσεις εμβολίων όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

“Αυτό, όμως”, τόνισε η εκπρόσωπος, “είναι μία εργασία εν εξελίξει καθώς οι προετοιμασίες για το εμβόλιο δεν έχουν ολοκληρωθεί, όπως ακριβώς δεν έχει ολοκληρωθεί και το στάδιο των δοκιμών” και παρέπεμψε σε δήλωση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, η οποία είχε εκφράσει την ελπίδα της να έχουμε το εμβόλιο στο τέλος της χρονιάς ή στις αρχές της επόμενης.

“Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο στο οποίο ελπίζουμε, όμως δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ημερομηνία, καθώς πρέπει να είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα εμβόλια που θα διατεθούν στην αγορά θα τηρούν τις προδιαγραφές και τους κανόνες της Ένωσης και δεν θα έχουν παρενέργειες”, υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου