Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

ΠΟΣΙΠΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ - ΠΟΣΙΠΥ | MyHealthAngelsΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Από τις 4 Αυγούστου δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθ. 3578 (ΦΕΚ 3234Β / 4-8-20) απόφαση του Υπουργού Υγείας με την οποία καθιερώθηκε η διαδικασία της άυλης συνταγογράφησης και στις διαγνωστικές εξετάσεις.
Όμως ήδη από την Δευτέρα 17 Αυγούστου ξεκίνησε η άυλη έκδοση παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις από τους κλινικούς γιατρούς μέσω της ΗΔΙΚΑ, χωρίς όμως: ο ΕΟΠΥΥ να έχει εκδώσει εγκύκλιο ή έστω κάποια ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει την εφαρμογή και να δίδει οδηγίες προς τα εργαστήρια για την άυλη εκτέλεση των παραπεμπτικών.
Επίσης, μέχρι στιγμής, δεν έχει διαμορφωθεί η αντίστοιχη πλατφόρμα για την εκτέλεση των άυλων παραπεμπτικών με τα ανάλογα πεδία για τον κωδικό εκτέλεσης κλπ. με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διάκριση μεταξύ άυλης και φυσικής συνταγογράφησης.

Η ΠΟΣΙΠΥ ήδη απέστειλε επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ για το θέμα (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).

Κατόπιν των ανωτέρω σας καλούμε να μη δέχεστε προς το παρόν μέχρι να διαμορφωθεί η πλατφόρμα εκτέλεσης στο e-dapy και να εκδοθεί η αντίστοιχη εγκύκλιος από τον ΕΟΠΥΥ, τα παραπεμπτικά άυλης συνταγογράφησης, διότι υπάρχει ο κίνδυνος μη πληρωμής των.

Θα πρέπει μέχρι να διευθετηθεί το θέμα να κατευθύνετε τους ασθενείς σας να επανεκδίδουν τις εξετάσεις μόνο σε φυσικά παραπεμπτικά.

1 σχόλιο:

  1. Λες και πληρωνόμαστε τα υπόλοιπα. Πως κάνετε έτσι δεχθείτε και την άυλη έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή