Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Κορονοϊός – εμβόλιο: Βαριές «καμπάνες» στους Διοικητές Νοσοκομείων που παρακάμπτουν τη σειρά – Οι προειδοποιήσεις του υπ.Υγείας

Τι διαμήνυσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους Διοικητές Νοσοκομείων

Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που δέχονται καθημερινά πολλοί Διοικητές Νοσοκομείων της χώρας για να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας για το εμβόλιο του κορονοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr.

Όπως περιγράφουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr, τοπικοί άρχοντες επιχειρούν να πιέσουν του Διοικητές Νοσοκομείων είτε για να εμβολιασθούν οι ίδιοι, είτε για να ευνοηθούν άλλα ισχυρά πρόσωπα στις τοπικές κοινωνίες.

(ΦΩΤΟ αρχείου)
Το θέμα πάντως έχει συζητηθεί εκτενώς σε τηλεδιασκέψεις που γίνονται μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των Διοικητών Νοσοκομείων όλης της χώρας, όπου κάθε εβδομάδα καταγράφεται η πορεία των εμβολιασμών σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας ανά τη χώρα. Δείτε ΕΔΩ πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί για την επόμενη ηλικιακή ομάδα: “Κορονοϊός- εμβόλιο: Ξεκινούν μετά τις 12 Φεβρουαρίου οι εμβολιασμοί για ηλικίες 60-64 με το εμβόλιο της AstraZeneca”
Οι «καμπάνες»

Σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους Διοικητές Νοσοκομείων τους διαμηνύθηκε ότι όποιος παρακάμψει τη σειρά προτεραιότητας που είναι σε ισχύ αυτή τη στιγμή θα απομακρυνθεί με συνοπτικές διαδικασίες από τη θέση, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.

Άλλωστε πρόσφατα δημιουργήθηκε ζήτημα στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας όταν με βάση τα στοιχεία δεν τηρήθηκαν τα κριτήρια εμβολιασμών της Εθνικής επιτροπής Εμβολιασμών, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας και να γίνει ΕΔΕ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι με βάση τις νέες οδηγίες που δόθηκαν στους Διοικητές Νοσοκομείων, δεν μπορούν να αξιοποιήσουν ούτε τις δόσεις που μπορεί να περισσεύουν καθημερινά, καθώς αυτές θα πρέπει να δίνονται στα σώματα ασφαλείας. Αναφορά βέβαια καθόλου τυχαία αφού είχε διαπιστωθεί ότι το τελευταίο διάστημα κάποιοι είχαν επιδιώξει – περιγράφουν πηγές του HealthReport.gr – να αξιοποιήσουν τις δόσεις που περισσεύουν για να χορηγηθούν σε πρόσωπα που δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

1 σχόλιο:

  1. Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα, που να δείτε τι έχει να γίνει όταν περάσουν τα Κ.Υγείας στη δικαιοδοσία των Δήμων...Νόμος που έχει ήδη ψηφιστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή