Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Δελτίο τύπου - ανακοίνωση ΠΟΙΟ-ΠΦΥ

ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΙΑΤΡΏΝ ΟΔΟΝΤΙΆΤΡΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΙΟ-ΠΦΥ)
ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ε.Α 101 - 2017 Α.Μ 843
Αθήνα, 01/02/2021

Αρ. Πρ. 5 / 01-02-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 01/02/2021

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας (ΠΟΙΟ-ΠΦΥ) την 01/02/2021 και ανταποκρινόμενοι στην δέσμευση να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για τις τρέχουσες επαφές και ενέργειες με έγκριτους νομικούς και εργατολόγους, σας κοινοποιούμε ότι βάσει μισθολογικής εξέλιξης ο μισθός των ΠΑΑ θα έπρεπε να είναι (ενδεικτικό παράδειγμα) 4360 ευρώ προ φόρων.

Με τα σημερινά δεδομένα αποδίδονται (πάλιν στο ενδεικτικό παράδειγμα) 3030 ευρώ προ φόρων.

Αναλυτικά στο παράδειγμα.

Βασικός μισθός

2054,00

Νοσοκ. επίδομα

450,00

Επίδ. βιβλιοθ.

339,00

Χρονοεπίδομα

1232,00

Επίδ. θέσης

235,00

Επίδ. τέκνων

50,00

Σύνολο

4360,00


Προκύπτει μια διαφορά 1330,00 ευρώ μηνιαίως.

Είναι σαφές ότι οι διαφορές επηρεάζουν και το ύψος του μισθού αλλά και τα ποσά των αναδρομικών 2016-2020 που θα πρέπει να διεκδικήσουμε. Η διεκδίκηση μέσω της νομικής οδού πρέπει να είναι άμεση, συνεχής και μεθοδευμένη.

Ως αναφορά την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, γίνονται συνεχείς ενέργειες σε συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ και τον συνταγματολόγο κ. Αλέξη Μητρόπουλο.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πρόταση ένταξης των διοικητικών υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών στα βαρέα και οι ιατροί και λοιποί υγειονομικοί του ΕΣΥ να μην εντάσσονται, παρά την θετική εισήγηση της ειδικής επιτροπής.

Δεν είναι δυνατόν οι υγειονομικοί , που θρηνούμε τόσα θύματα στις τάξεις μας λόγω Covid-19 , να μην ασφαλιζόμαστε και αποζημιωνόμαστε, έναντι επαγγελματικής ασθένειας.

Επανερχόμενοι στο θέμα των εμβολιασμών, που με θέρμη υποστηρίζουμε και εμπράκτως συμβάλλουμε στην υλοποίηση των προγραμμάτων, δηλώνουμε ότι δεν συντασσόμαστε με τον αποκλεισμό ιατρικών ειδικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων οδοντιάτρων στην συμμετοχή και εκτέλεση των προγραμμάτων ισότιμα με όλους τους συναδέλφους. Κανείς δεν περισσεύει στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, προς όφελος όλων.

Επιμένουμε και εφιστούμε την προσοχή να διατηρηθεί ακέραιο το θεραπευτικό έργο των Κέντρων Υγείας, παράλληλα με τους εμβολιασμούς, ώστε να μην αποδυναμωθεί η ΠΦΥ και να μην επιβαρυνθούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που λειτουργούν αυτή την ώρα στα όριά τους.

Για το φλέγον θέμα της θωράκισης του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας και κατά πόσο επιτυγχάνεται με συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού, θα επανέλθουμε σε επόμενη ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος Χάρης Μπούρος

Η Α΄ Αντιπρόεδρος Άννα Γρίβα

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος Νίκος Θεσσαλονικεύς

Η Γενική Γραμματέας Μαρία Γώγου

Η Ταμίας Μαρία Διούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου