Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΙΣΑ. Συγκέντρωση Ιατρικών Συλλόγων και κλαδικών φορέων, στα γραφεία του ΙΣΑ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18/12/2011 η συνάντηση των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και Φορέων στα γραφεία του Ι.Σ.Α. Περισσότεροι από 40 Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων και Φορέων από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε μια πολύωρη συγκέντρωση ανοιχτού διαλόγου, που διεξήχθη με πρωτοβουλία του ΔΣ του Ι.Σ.Α. και σε συνεργασία με τον Ι.Σ.Θ. και το Ι.Σ.Π.
Επιβεβλημένη έκρινε ο Ι.Σ.Α. την συγκέντρωση αυτή ανοιχτού διαλόγου για τον επαναπροσδιορισμό των στοχεύσεων του ιατρικού κόσμου απέναντι στα μέτρα της πολιτικής ηγεσίας των ΥΥΚΑ και ΥΕΚΑ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α., Γ. Πατούλης ενημέρωσε τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των Φορέων για τα πορίσματα της Συνάντησης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για ελεύθερη συνταγογράφηση σε όλους του γιατρούς, μέτρο που κερδίζεται μετά από μακροχρόνιο αγώνα του Ι.Σ.Α. και των λοιπών συλλόγων ενάντια στην προ μηνός Κοινή Υπουργική Απόφαση που δεν έδινε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλους.
Την αντίθεσή τους στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 16/12/2011 (ΦΕΚ 262/16/12/2011) που ορίζει 10€ την επίσκεψη με πλαφόν 200 επισκέψεις τον μήνα δήλωσε ξεκάθαρα ο Ι.Σ.Α. και σύσσωμοι όλοι οι Σύλλογοι και Φορείς, ενώ ζήτησαν διευκρινίσεις για τον προσδιορισμό και την κοστολόγηση των παρακλινικών και εργαστηριακών ιατρικών πράξεων πέραν της επίσκεψης. Μετέωρο μένει το πλαίσιο ενσωμάτωσης των ανωτέρω πράξεων που αφορά εργαστηριακές και παρακλινικές πράξεις των κλινικών γιατρών, ενώ οι εργαστηριακοί γιατροί δηλώνουν ότι ήδη έχουν κλείσει περισσότερα από 140 εργαστήρια γιατί οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί δε δύναται πλέον να συνεχίζουν να είναι ΧΟΡΗΓΟΙ του κράτους. Όσον αφορά στις διατάξεις του Ν.3919/2011 η θέση του Ι.Σ.Α. είναι ξεκάθαρη στη συμμετοχή Γιατρών στις Εταιρείες με το 51%.
Ακολούθησε ανοιχτός διάλογος και σημαντικές τοποθετήσεις Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων από όλη τη χώρα και προτάσεις για τα καίρια προβλήματα που ανακύπτουν από τα Μέτρα της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΥΚΑ σε γιατρούς και ασφαλισμένους.
Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α., Γ. Πατούλης, αναφέρθηκε στις δράσεις της Επιτροπής Πολιτικής της Υγείας του Ι.Σ.Α., καθώς και στον αγώνα της Επιτροπής Νέων Γιατρών και Ειδικευόμενων για την κινητοποίηση όλων των νέων γιατρών στην έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση αναφορικά με την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις Ιατρικές Ειδικότητες.
Τόνισε τις δράσεις του Ι.Σ.Α. που στηρίζουν τους Νέους Συναδέλφους σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στην κατάληψη του αμφιθεάτρου του ΥΥΚΑ στα πλαίσια διαμαρτυρίας για την απόσυρση του Νομοσχεδίου, καθώς και στις δύο προσφυγές του Ι.Σ.Α. προς το ΣτΕ για τη δυνατότητα όλων των νέων γιατρών σύναψης συμβάσεων με Ασφαλιστικά Ταμεία και τη δυνατότητα καθολικής συνταγογράφησης. Επίσης, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. έκανε αναφορά στην απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. προς τον Υπουργό Οικονομικών για συμψηφισμό των εισφορών με τα δεδουλευμένα τόσο στον ΟΠΑΔ όσο και στο ΤΣΑΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου