Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Και εργαστηριακές εξετάσεις με δικά τους χρήματα οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ

02-12-2011 / 07:49
Δημοσιεύθηκε από:
Δήμητρα Ευθυμιάδου
Μετά τους ιδιώτες γιατρούς που δεν τηρούν πλέον τις συμβάσεις με τον ΟΠΑΔ που τους χρωστά 350 εκατ. ευρώ, τώρα ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας καλεί και τις ιατρικές εταιρείες και τα Διαγνωστικά Κέντρα να ακυρώσουν ουσιαστικά τις συμβάσεις και να εισπράττουν χρήματα από τους ασφαλισμένους μέχρι το Ταμείο να καταβάλει τα οφειλόμενα. 
O Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) ήδη από τον περασμένο Μάρτιο έχει καλέσει τους ιατρούς - μέλη του να απέχουν από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών βάσει των συμβάσεων τους με τον Ο.Π.Α.Δ εξαιτίας της υπέρμετρα μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλομένων προς τους συμβεβλημένους ιατρούς του (συνολικά 350 εκατ. ευρώ).
Ταυτόχρονα έχει ζητήσει οι ιατροί να δέχονται όλους τους ασφαλισμένους του Δημοσίου εισπράττοντας από αυτούς τις προβλεπόμενες από το Νόμο ελάχιστες αμοιβές κατά πράξη και περίπτωση, χορηγώντας αντίστοιχα δελτίο παροχής υπηρεσιών.
Ο Ι.Σ.Α καλεί τώρα και όλες τις ιατρικές διαγνωστικές εταιρίες και τα διαγνωστικά κέντρα να συμμετάσχουν στον αγώνα διεκδίκησης της αποπληρωμής όλων των οφειλόμενων ιατρικών αμοιβών και να μην ακολουθούν τις συμβάσεις με τον ΟΠΑΔ. Να σημειωθεί ότι τα διαγνωστικά κέντρα ανήκουν σήμερα σε ποσοστό τουλάχιστον 51% σε γιατρούς με βάση το νόμο, ενώ σύμφωνα με την απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος σύντομα η μετοχική σύνθεση δε θα έχει συγκεκριμένους περιορισμούς γεγονός που προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις στον κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου