Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Άμεση εξόφληση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ ζητά ο ΣΦΕΕ από το υπουργείο Υγείας

Με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Κωνσταντίνος Φρουζής ζητά την άμεση αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Φρουζής, οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά από το κούρεμα των ομολόγων και συνεχίζουν να δέχονται οικονομική πίεση, αφού ως γνωστόν ο ΕΟΠΥΥ δεν τους έχει καταβάλλει καθόλου χρήματα για όλο το 2012 καθώς και για τα συσσωρευμένα χρέη των προηγούμενων ετών.

Όπως τονίζει ο κ. Φρουζής, οι εταιρείες έχουν εκκαθαρίσει ήδη τις δαπάνες τους, συνεπώς πρέπει να εκδοθεί άμεσα η Υπουργική Απόφαση βάση της οποίας θα αποπληρωθούν. Ζητά μάλιστα να έχουν αντίστοιχη ρύθμιση με αυτή των φαρμακοποιών.

Τέλος, κλείνοντας την επιστολή του σημειώνει ότι με βάση την ΥΑ 2/86954/ΔΠΓΚ (ΦΕΚ 3396/Β/20-12-2012), αν δεν εμφανιστεί ένα αξιόπιστο πλάνο απορρόφησης των χρημάτων, υπάρχει κίνδυνος αυτά να απορροφηθούν από άλλους φορείς με καταστροφικά αποτελέσματα για το χώρο της υγείας.

Ανθή Αγγελοπούλου

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου