Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Το Ε.Σ.Υ.. νοσεί


H σημαντική και σοβαρή έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σε συνδυασμό και με τις απλήρωτες εφημερίες του, καθώς και την επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων ιατρών, οδηγούν το προσωπικό των νοσοκομείων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του, σε αδυναμία να ανταποκριθούν πλήρως στα καθήκοντά τους και ιδιαίτερα στα ογκολογικά νοσοκομεία όπου η θεραπεία των ασθενών είναι επίπονη και μακροχρόνια. Οι δε ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικά υλικά παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Παράλληλα, ο περιορισμός των επισκέψεων να δεχθούν ασθενείς οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ σε συνδυασμό με την εξευτελιστική αμοιβή τους, οδηγεί τους ασφαλισμένους σε συνεχείς ταλαιπωρίες. Οι κλινικές στα νοσοκομεία που είτε δεν λειτουργούν καθόλου είτε υπολειτουργούν, είναι σήμερα πολλές. Αποτέλεσμα, πολλοί γιατροί απογοητευμένοι οδεύουν είτε προς τον ιδιωτικό τομέα είτε προς στο εξωτερικό με τους ασθενείς να βρίσκονται στην μέση και να δαπανούν τεράστια ποσά σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Είναι δε, ενδεικτικό ότι στα δημόσια νοσοκομεία οι νοσηλευτές δεν επαρκούν και τρέχουν πανικόβλητοι να εξυπηρετήσουν μόνο τις επείγουσες ανάγκες των ασθενών, με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ζωής ή θανάτου να περιμένουν επί ώρες να εξυπηρετηθούν. Σε άλλες περιπτώσεις δε, η έλλειψη προσωπικού προξενεί σοβαρά προβλήματα στις εφημερίες και ιδιαίτερα στα ογκολογικά νοσοκομεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Τα περιοριστικά μέτρα που συνεχώς λαμβάνονται αντί να βελτιώνουν την κατάσταση, τη χειροτερεύουν και προσθέτουν και καινούριες ταλαιπωρίες (π.χ. αγρυπνία στον ΟΠΑΔ για θεώρηση βιβλιαρίων υγείας εμμέσων μελών ασφαλισμένων του Δημοσίου και κυρίως συνταξιούχων). Τελικά, ούτε το ΕΣΥ γλύτωσε από την βαθιά ύφεση που έχει επέλθει στην χώρα μας και δυστυχώς οι υπουργοί επαίρονται για τη μείωση των δαπανών στην Υγεία.

ATTIKIPRESS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου