Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Απίστευτο: Αφήνουν και χωρίς φαγητό εργαζόμενους στα νοσοκομεία! Όταν το μνημόνιο «τρώει» και τα γεύματα!




Η λιτότητα «τρώει» και τα γεύματα των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία καθώς στο πλαίσιο των περικοπών η κυβέρνηση δε διστάζει σε ημέρες εφημερίας να μη δίνει τα απαραίτητα γεύματα σε όσους εργάζονται. Δείτε τι έπαθαν την ημέρα του Πάσχα όσοι εφημέρευαν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εδώ και χρόνια η τακτική ήταν: όσοι γιατροί και εργαζόμενοι εφημέρευαν είχαν το δικαίωμα να τρώνε στην τραπεζαρία του νοσοκομείου. Τι πιο φυσιολογικό. Με τα χρόνια, και σε εποχές λιτότητας σε κάποια νοσοκομεία το …προνόμιο αυτό κόπηκε. Ειδικά σε Κέντρα Υγείας το προσωπικό αναγκάστηκε να περιορισθεί σε ένα μικρό επίδομα για να καλύπτει τις ανάγκες σίτισης.

Πλέον όμως όπως φαίνεται σε ορισμένα νοσοκομεία τα πράγματα έχουν ξεφύγει από κάθε λογική καθώς γιατροί και εργαζόμενοι δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε ένα απλό γεύμα. Και όλα αυτά την ώρα που οι περισσότεροι εργάζονται στις υπερωρίες απλήρωτοι καθώς για να εισπράξουν τα οφειλόμενα περνούν μήνες.

Ενδεικτική η περίπτωση του Νοσοκομείου της Ξάνθης. Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Ξάνθης, «η διοίκηση άφησε νηστικό το προσωπικό του νοσοκομείου ανήμερα το Πάσχα».
Μάλιστα οι γιατροί μιλούν για καψώνι καθώς ενώ είχε ανακοινωθεί ότι οι εργαζόμενοι την ημέρα του Πάσχα θα μπορούσαν να γευματίσουν κανονικά στην τραπεζαρία, τελικά οι αρμόδιοι …άλλαξαν γνώμη και τους άφησαν με τα …πιρούνια στο χέρι.

Ειδικότερα όπως επισημαίνει η Ένωση Ιατρών του Νοσηλευτικού Ιδρύματος: «Από 26/4/2013 ανακοινώθηκε, με επίσημο έγγραφο του προισταμένου του τμήματος διατροφής, σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου ότι το προσωπικό του νοσοκομείου που θα εργάζεται την Κυριακή του Πάσχα το μεσημέρι θα φάει στο χώρο της τραπεζαρίας. Όταν όμως πήγαν να φάνε τους έδιωξαν γιατί άλλαξαν γνώμη!».

IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου