Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Είναι γνωστό ότι το ΚΡΑΤΟΣ οφείλει στους Φυσικοθεραπευτές ( και στους λοιπούς παρόχους Υγείας) δαπάνες για υπηρεσίες που προσφέρθηκαν σε ασφαλισμένους των Ταμείων από το 2010. 

Είναι επίσης γνωστό ότι οι ληξιπρόθεσμες αυτές οφειλές έπρεπε να αποδοθούν (Σύμφωνα με τον πρώτο Νόμο), 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012. 

Κατόπιν μάθαμε ότι λόγω του κωλύματος με την ΤΡΟΪΚΑ και της μετάθεσης του δανεισμού της ΧΩΡΑΣ θα αποπληρώνονταν αυτές οι οφειλές αμέσως μετά την έγκριση του ΔΑΝΕΙΟΥ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 2012). 

Γνώριζαν άπαντες ότι το ΚΡΑΤΟΣ χρωστάει και πρέπει να τα δώσει στους ιδιώτες. 

Οι πάροχοι Υγείας ( συμπεριλαμβανομένων των Φυσικοθεραπευτών) καταχώρησαν τα ποσά των οφειλών σε ειδική φόρμα στο Ε-ΔΑΠΥ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Ταμείων( Αρ. πρωτοκόλλου κλπ) . 

Κατόπιν θα ξεκινούσε η διαδικασία της εκκαθάρισης και της πληρωμής (31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013), έτσι είχε περάσει ήδη ένας χρόνος από τον πρώτο Νόμο. 

Κανένας όλο αυτό το διάστημα του ενός χρόνου δεν φρόντισε να κάνει την δουλειά του σωστά ,ΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, να ΄΄πέσει ζεστό χρήμα στην αγορά΄΄ κατά τα λεγόμενα των διοικούντων. 

Είμαστε 6 μήνες μετά την λήψη του Δανείου ,έχουμε υπερβεί σαν ΚΡΑΤΟΣ όλες τις ημερομηνίες και οι ΄΄αρμόδιοι΄΄ ακόμη ψάχνονται. 

Τώρα θα εκκαθαριστούν σταδιακά οι οφειλές ,πρώτα αυτές που είναι διαπιστωμένες μέχρι 30-9-2011 (τις ονόμασαν ληξιπρόθεσμες) και μετά οι μετά τις 1-10-2011 (τις οποίες ονόμασαν ,κάτσε να δεις πώς; Βεβαιωμένες) και μετά θα αναζητηθούν μέσα από τους μεγάλους σάκους όλες οι δαπάνες (εκείνοι που βρίσκονται στα σκοτεινά υπόγεια-αν δεν τις έχουν φάει τα ποντίκια), για να αποδοθεί και εκείνο το περίφημο υπολειπόμενο 10% που το κρατούσαν λόγω του ΄΄πρόχειρου λογιστικού ελέγχου ΄΄ που επινόησε ο άλλος ΄΄μεγάλος φωστήρας΄΄ της πολιτικής ,Υπουργός Υγείας και νύν αρχηγός κόμματος κ.κ Ανδρέας Λοβέρδος. 

Βέβαια οι κατακαημένοι πάροχοι πληρώνουν τόκους υπερημερίας σε factoring, σε δάνεια που έχουν συνάψει με Τράπεζες για να επιβιώσουν , ο υπογράφων δανειοδοτήθηκε με καταναλωτικό δάνειο ( 14% επιτόκιο). 

Από την άλλη εάν κάποιος πολίτης ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ή ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ το ΚΡΑΤΟΣ θα του κατασχέσει τα περιουσιακά του στοιχεία. 

Ποιός ευθύνεται για την αδυναμία και την ανικανότητα του ΚΡΑΤΟΥΣ; 

ΚΑΝΕΝΑΣ 

Εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα : Μα κανένας δεν ευθύνεται για όλη αυτή την κατάσταση; 

Δεν υπάρχουν Πολιτικές ευθύνες (τι είναι αυτό;) Διοικητικές ευθύνες ίσως (δεν νομίζω). 

ΜΑ ΕΔΩ ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ 10-15%) ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΖΗΤΑΤΕ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ. 

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ 

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ,για λόγους ισότητας ,για λόγους ισονομίας ,για λόγους απλής λογικής. 

Δεν είναι δυνατόν να μην ευθύνεται ΚΑΝΕΝΑΣ για όλη αυτή την κατάσταση, για όλο αυτό τον τραγέλαφο που ζούμε το τελευταίο διάστημα όσοι ζούμε σε αυτό το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. 

ΛΥΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ 

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου