Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΕΟΠΥΥ προς ΦΣΑ για μεμονωμένες πληρωμές φαρμακείων: «Βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα και προχωρείτε σε ανυπόστατες κατηγορίες!»

Αθήνα 14-5-2013 

Αριθ.Πρωτ.:16560 

ΠΡΟΣ 
1. Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο 
Πειραιώς 134 & Αγαθημέρου 11854 
ΑΘΗΝΑ 
2.Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής 

Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου 
Αριθμ.FAX: 210 5220577 

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την πληρωμή φαρμακείων» 

Η Διοίκηση ΕΟΠΥΥ με αφορμή την υπ’αριθμ. πρωτ. 3409/13-5-2013 επιστολή του Φ.Σ. Αττικής, θέτει υπόψη σας ότι...


... αποτελεί συνήθη πρακτική μετά την πληρωμή των φαρμακείων για συγκεκριμένο μήνα να επεξεργάζονται οι λογαριασμοί φαρμακοποιών του ίδιου μήνα για τους οποίους εκκρεμούν παρακρατήσεις για ΔΟΥ, κατασχέσεις, εκχωρήσεις κλπ. 

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας και αφού παρακρατηθούν τα οφειλόμενα ποσά, τυχόν υπόλοιπο κατατίθεται στους φαρμακοποιούς με εντολές πληρωμής. 

Το περιστατικό που αναφέρετε και αφορά τακτοποίηση πληρωμής επτά φαρμακοποιών πανελλαδικά που όφειλαν ποσά σε ΔΟΥ, θα ακολουθηθεί και από άλλες ενταλματοποιήσεις παρόμοιων περιστατικών, όπως γίνεται κάθε μήνα. 

Συνεπώς εφόσον δεν έχετε γνώση του συνόλου της διαδικασίας ελέγχου και πληρωμών λογαριασμών φαρμακείων η διοίκηση με έκπληξη διαπιστώνει ότι εξάγετε αυθαίρετα συμπεράσματα και προχωρείτε σε ανυπόστατες κατηγορίες οι οποίες δεν βοηθούν στο πνεύμα της καλής συνεργασίας και αμφισβητούν αβασίμως την νομιμότητα της διαδικασίας που ακολουθείται από τον Οργανισμό. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Ε.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου