Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Πρόταση της ΕΙΝΑΠ για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος της ένταξης των τέως Θεραπευτηρίων του ΙΚΑ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ


 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
κ. ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ
Αθήνα 24/4/13
Πρόταση της ΕΙΝΑΠ για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος της ένταξης των τέως Θεραπευτηρίων του ΙΚΑ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ
 ·         Όλοι οι γιατροί των τέως Θεραπευτηρίων του ΙΚΑ εντάσσονται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με εργασιακή σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Εναλλακτικά, με αίτησή τους μεταφέρονται στον ΕΟΠΥΥ με την ίδια εργασιακή σχέση που κατέχουν σήμερα.
·         Δεν επιτρέπεται η λειτουργία Τμημάτων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ που είναι στελεχωμένα αποκλειστικά με γιατρούς μη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ούτε επιτρέπεται σε αυτά να συνεχίζουν να δίνουν ειδικότητα. Δεν αναγνωρίζονται θέσεις ευθύνης σύμφωνα με αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων του ΙΚΑ στα Τμήματα αυτά και ο ορισμός υπευθύνων θα πρέπει να γίνει εκ νέου σύμφωνα με τους νόμους του ΕΣΥ  (Ν.3204/04 άρθρο 2, παρ. 21).
·         Οι γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νέων Θεραπευτηρίων του ΙΚΑ δεν μπορούν να κατέχουν το βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή, πρώτον διότι ο βαθμός προκύπτει μετά από κατάληψη θέσης με ανοικτή προκήρυξη, δεύτερον οι συνάδελφοι εντάχθηκαν στο ΕΣΥ, στις 1/6/2011, με διαπιστωτική πράξη που αναφέρεται σαφώς ο βαθμός τους και σαφέστατα μετά τη δημοσίευση των νόμων 3868/10 και 3918/11, που αναφέρονται στο βαθμό του Συντονιστή και δεν έχουν μεταβατικές διατάξεις.
·         Δεν αναγνωρίζεται προϋπηρεσία σε θέσεις ευθύνης όλων των κατηγοριών των γιατρών στα τέως Θεραπευτήρια του ΙΚΑ, όπου αυτή δεν καταλήφθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις. 
 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου