Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Νέο κούρεμα του ΕΟΠΥΥ στα χρέη του προς τους γιατρούς - Οργισμένη αντίδραση των γιατρών

Αθήνα
Για εμπαιγμό των γιατρών και των ασφαλισμένων κατηγορεί τον ΕΟΠΥΥ, η Ένωση Ιατρών-ΕΟΠΥΥ με αφορμή τις οφειλές, που ο οργανισμός αναγνωρίζει ως ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 30/09/2011. Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ προσανατολίζεται στην σύσταση επιτροπής για την εξέταση του ζητήματος και τη μη αποδοχή του νέου κουρέματος που ουσιαστικά επιβάλλει ο οργανισμός στους συμβεβλημένους γιατρούς. 

Την αντίδραση των γιατρών προκάλεσε ανακοίνωση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Λ.Παπαγεωργόπουλου, δια της οποία καθιστούσε σαφές ότι θα καταβάλλει 150 εκατομμύρια ευρώ για τις οφειλές του μηνός Μαΐου και αλλά 300 εκατ. (χωρίς σαφή ημερομηνία εξόφλησης) επί του συνόλου των χρεών, που σύμφωνα με τον οργανισμό ανέρχονται στα 600 εκατ. ευρώ. 

Ωστόσο, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι τα χρέη του οργανισμού προς τους ιατρούς - εργαστήρια - διαγνωστικά κέντρα ξεπερνούν τα 1,5 δισ. ευρώ. 

Κατόπιν αυτών η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συστήσει στα μέλη της την μη αποδοχή του νέου κουρέματος και την δικαστική διεκδίκηση του συνόλου των οφειλομένων μαζί με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου