Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Όπως πληροφορηθήκαμε από σήμερα το μεσημέρι 13-5-2013 θα τοποθετηθεί φραγμός κατά την εκτέλεση των ηλεκτρονικών συνταγών. Ο φραγμός αυτός θα αφορά, φάρμακα των οποίων τα κουπόνια για διαφόρους λόγους, δεν αναγνωρίζονται από το σύστημα. Οι λόγοι αυτοί μπορεί να είναι καθαρά τυπικοί, επειδή π.χ. οι εταιρείες δεν έχουν δηλώσει τους αριθμούς των κουπονιών αυτών στον ΕΟΦ, ή ουσιαστικοί επειδή π.χ. τα φάρμακα που φέρουν τα κουπόνια αυτά έχουν δηλωθεί ως εξαγόμενα. Μπορεί όμως να υπάρχουν και διάφοροι άλλοι λόγοι. Σε αυτή την περίπτωση κατά την εκτέλεση των συνταγών με τέτοια φάρμακα το σύστημα θα απορρίπτει το ιδιοσκεύασμα που φέρει τέτοιο κουπόνι.

Όταν συμβεί αυτό, θα πρέπει να παραγγέλνετε άλλο φάρμακο από την φαρμακαποθήκη ή την εταιρεία με διαφορετικό κουπόνι, και στην συνέχεια να επιστρέφετε τα φάρμακα αυτά στις φαρμακαποθήκες ή στις εταιρείες αντίστοιχα για αντικατάσταση. 

Η όλη διαδικασία θα προκαλέσει σίγουρα προβλήματα στα φαρμακεία μας, αφού η αντικατάσταση των φαρμάκων δεν δύναται να γίνεται αυθημερόν ούτε καθημερινά. Θα προκαλέσει επίσης και τεράστιο πρόβλημα κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις, όταν θα υπάρχει μέν το φάρμακο στα φαρμακεία αλλά δεν θα μπορεί να δοθεί αφού θα το απορρίπτει το σύστημα για τους ανωτέρω λόγους. 

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά προτιμούνται λύσεις που αντί να διευκολύνουν, περιπλέκουν τα πράγματα. Θα μπορούσαν να εκτελούνται κανονικά τα φάρμακα στα φαρμακεία και εφόσον το σύστημα αναγνωρίζει τα «λάθος» κουπόνια να καταλογίζονται στην εταιρεία που είναι υπεύθυνη, και όχι να ταλαιπωρούνται φαρμακοποιοί και ασφαλισμένοι για τυπικούς λόγους. 

για τον Φ.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ   ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου