Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Νέος εκβιασμός στους φαρμακοποιούς για να πάνε τα OTC στα σούπερ μάρκετ!


Μπροστά σε έναν νέο εκβιασμό εκ μέρους της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας βρίσκονται οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας! Η φημολογία η οποία διαρρέει από την Παρασκευή 17 Μαϊου με ιδιαίτερη ένταση θέλει την τρόικα να πιέζει το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε νέα, περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, αλλά η πραγματικότητα φαίνεται ότι βρίσκεται αλλού.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας γνωρίζει πολύ καλά ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών έχει πέσει πλέον στο 15%, ποσοστό το οποίο είχε επιβεβαιώσει πολλάκις και ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, και οι πιέσεις της τρόικας κατευθύνονται σε έναν άλλον στόχο: Την άμεση παραχώρηση του δικαιώματος στα σούπερ μάρκετ να πωλούν τα λεγόμενα OTC φαρμακευτικά προϊόντα, δηλαδή τα συμπληρώματα διατροφής, τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία κ.λπ.

Ο εκβιασμός τον οποίο αναπτύσσει ήδη το υπουργείο Υγείας έναντι των φαρμακοποιών έχει ως εξής: Διευκολύνετε την κυβέρνηση να δώσει τα OTC και στα σούπερ μάρκετ, άλλως θα υποχρεωθούμε να προχωρήσουμε εναλλακτικά σε νέα, περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους του κλάδου...

Το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) συνεδριάζει εκ νέου την Τετάρτη 22 Μαϊου και θα έχει, ως φαίνεται, πολύ δύσκολη δουλειά. 
Βασίλης Βενιζέλος YGEIA360.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου