Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΠΑΣΙΔΙΚ: Ανακοίνωση – Ενημέρωση 02 08 2013 (Σύναντηση με Πειραίως Factoring)




Αθήνα, 02/08/2013

Σήμερα Παρασκευή 02/08/2013, πριν από λίγη ώρα διεκπεραιώθηκε η διαβούλευση που είχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας, κ. Γ. Βουγιούκας με τον Πρόεδρο της Πειραιώς Factoring κ. Ι. Παπαδόπουλο και την Γενική Δ/ντρια κα Χ. Βαρδακάρη, με θέμα την ανάληψη από πλευράς τής Πειραιώς Factoring μεγαλύτερου ποσοστού από αυτό που είχε συμφωνηθεί στην προηγούμενη συνάντηση, σχετικά με το «κούρεμα» που επιβλήθηκε στα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ετών 2009-2011.

Η Διοίκηση της Πειραιώς Factoring ήταν ανένδοτη στην αλλαγή των συμφωνηθέντων ως προς το ποσοστό της έκπτωσης που αναλαμβάνει, επικαλούμενη αφενός μεν αδυναμία μεγαλύτερου περιθωρίου έκπτωσης γιατί έτσι θα γίνουν οι υποχρεώσεις μας παθητικό για αυτήν και αφετέρου επικαλείται τελεσίδικη απόφαση του Δ.Σ. του Ομίλου.
Το μόνο που καταφέραμε ήταν για τα μέλη του Συνδέσμου μας να δοθεί μεγαλύτερος χρόνος εξόφλησης του υπολοίπου και συγκεκριμένα σε διάστημα 12 μηνών με προνομιακό επιτόκιο 3,5%, που κατά δήλωση τους είναι το ίδιο με το οποίο αυτοί δανείζονται από την Τράπεζα Πειραιώς.

Αφήσαμε μία μικρή χαραμάδα για επανεξέταση της συμφωνίας στο σημείο που αφορά στο ποσοστό του 20%, να ισχύσει και για ποσά μεγαλύτερα των 20.000 ευρώ αντί του 10% που είχε συμφωνηθεί στην προηγούμενη συνάντηση, απάντηση την οποίαν θα έχουμε την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη καλούνται τα μέλη μας να προχωρήσουν στην κατάθεση των πιστωτικών τιμολογίων από όποιο ταμείο τους έχει ζητηθεί, για να παίρνουμε σειρά στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που έχει ήδη ξεκινήσει από τις Περιφερειακές του Δ/νσεις (πρώην ΥΠΑΔ).

Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Βουγιούκας
Ιατρός Ακτινολόγος

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου