Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ο ΙΣΑ επανέρχεται στο καίριο ζήτημα της κατάθεσης υπεύθυνης δήλωσης αντί ασφαλιστικής ενημερότητας για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών




Προς: τον Διοικητή του ΙΚΑ Αθήνα, 02.08.2013
κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο Α.Π. 39133


ΘΕΜΑ: «Ο ΙΣΑ επανέρχεται στο καίριο ζήτημα της κατάθεσης υπεύθυνης δήλωσης αντί ασφαλιστικής ενημερότητας για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών»

Αξιότιμε κ. Διοικητά,
Σε συνέχεια της υπ΄ αριθμ. πρωτ.38358/25.06.2013 επιστολής μας, επαναφέρουμε την πρότασή μας για την αποδοχή από τις υπηρεσίες της προσκόμισης Υπεύθυνης Δήλωσης από τους ιατρούς, αντί της ασφαλιστικής ενημερότητας.
Σας είναι ήδη γνωστό το πολύ κρίσιμο ζήτημα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιατρούς. Είναι επιτακτική ανάγκη να επισπευθούν οι διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθεί η αποπληρωμή. Όπως σας είχαμε αναφέρει και στην προηγούμενη επιστολή μας η διαδικασία προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας από τους ιατρούς, δημιουργεί μεγάλη ταλαιπωρία, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διαδικασίας αποπληρωμής και φυσικά της δημιουργίας μιας ατέρμονης γραφειοκρατίας.
Για τους λόγους αυτούς επανερχόμεθα στην πρόταση μας της υποβολής από τους ιατρούς που δεν απασχολούν προσωπικό μιας υπεύθυνης δήλωσης που να αναφέρει ότι δεν απασχολούν προσωπικό για να μην υπάρχει μια ακόμη γραφειοκρατική διαδικασία που παρακωλύει την αποπληρωμή των οφειλομένων και προσβλέπουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ


- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου