Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Απεργιακές Κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ για να αποτρέψουμε τα ΛΟΥΚΕΤΑ στα Νοσοκομεία και τις ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΑΘΗΝΑ 14/8/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1949

ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μεγαλόστομες δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και εμφανίζει τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα ΛΟΥΚΕΤΑ Νοσοκομείων ως αναδιοργάνωση του Συστήματος.

Η κυβέρνηση μεθοδεύει στα πλαίσια των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ:

1. να ξεφορτωθεί τις κοινωνικές δαπάνες. Γι' αυτό κλείνει Νοσοκομεία. Μέσω της έκδοσης νέων οργανισμών, μειώνει κλίνες, κλινικές (770) και οργανικές θέσεις. Υποχρηματοδοτεί τα Νοσοκομεία με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένα να αναστείλουν βασικές λειτουργίες και να μην μπορούν να προμηθευτούν ιατροφαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό. Τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ περιλαμβάνουν τη σταδιακή μείωση της χρηματοδότησης της Υγείας από το 10,5% στο 6% του ΑΕΠ. Το ΑΕΠ που έχει υποστεί μείωση 25% την περίοδο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Μόνο τριτοκοσμικά Συστήματα χρηματοδοτούνται σε αυτό το ύψος.

2. Να θέσει στην πυρά των Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων πολυάριθμο Υγειονομικό προσωπικό. Αν και ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό 2.500 (1.250 εφέτος από τα Νοσοκομεία της Αττικής και 1.250 του χρόνου από τα Νοσοκομεία όλης της χώρας), το νούμερο είναι συνεχώς αυξανόμενο. Ανακοινώθηκαν ήδη 1.618 Διαθεσιμότητες όχι μόνο από τα Νοσοκομεία της Αττικής αλλά και 238 από Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που μπαίνει ΛΟΥΚΕΤΟ.

Ημέρα με την ημέρα ο Υπουργός Υγείας «δίνει» όλο και περισσότερους εργαζόμενους των Νοσοκομείων στις διαθέσεις της Κυβέρνησης και της ΤΡΟÏΚΑΣ για «καρατόμιση». Ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι 61 εργαζόμενοι από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης τίθονται σε Κινητικότητα – Διαθεσιμότητα – Απόλυση μέσω της δραστικής μείωσης τμημάτων, κλινών και οργανικών θέσεων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.

Ο Υπουργός Υγείας βάζει χέρι και στις Δημόσιες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας αν και γνωρίζει ότι οι εισαγωγές και οι επισκέψεις στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία τριπλασιάστηκαν τα τρία τελευταία χρόνια. Μεθοδεύει την παράδοση της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας στις μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και στα ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν νοιάζεται για τους ραγδαία αυξανόμενους ψυχικά ασθενείς εξαιτίας των ακολουθούμενων ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ πολιτικών και έβαλε στο «μάτι» τους τρείς πυλώνες του Δημόσιου Συστήματος Ψυχικής Υγείας της χώρας ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Ψ.Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ.
Στο στόχαστρο των Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων μπαίνουν και οι Υγειονομικοί των πρώην Θεραπευτηρίων του ΙΚΑ που καταργήθηκαν και εντάχθηκαν σε Γενικά Νοσοκομεία. και κατέχουν οργανικές θέσεις. Δόθηκε ήδη σχετική εντολή από τον Υπουργό Υγείας.

Ο Υπουργός δείχνει διατεθειμένος να βάλει φωτιά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να χτίσει την πολιτική του καριέρα στις στάχτες του. Σε περίοδο μάλιστα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι αναγκαίο όσο ποτέ αφού εξαιτίας των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ πολιτικών οι πολίτες ζουν στη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανεργία. Πάνω από 1,5 εκατ. πολίτες είναι ανασφάλιστοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαθέσουν τα 5 ευρώ να επισκεφτούν τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων.

Βρισκόμαστε σε διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις για να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

• ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
• ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου