Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

ΥΠΟΙΚ: Εντός στόχων οι δαπάνες στα περισσότερα υπουργεία- Αναλυτικά για το ΥΥΚΑ

Χαμηλότερα από τους επιμέρους στόχους που έχουν τεθεί κινήθηκαν οι δαπάνες των περισσότερων φορέων της Κεντρικής Διοίκησης το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, βάσει των στοιχείων αυτών, το πρώτο εξάμηνο του 2013, οι πραγματοποιήσεις, όπως προκύπτουν από τις δαπάνες και τη μεταβολή των απλήρωτων υποχρεώσεων, είναι χαμηλότερες συγκρινόμενες με το στόχο κατά 1,7 δισ. ευρώ ή κατά περίπου 7%.

Αρνητικές αποκλίσεις εντοπίζονται στα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών, γεγονός που όμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, οφείλεται σε «μεμονωμένους, συγκυριακούς αλλά και λογιστικούς λόγους που δεν έχουν χαρακτηριστικά διατηρησιμότητας».

Σημειώνεται ότι πιο πάνω από τους στόχους κινούνται και οι συνολικές πληρωμές στη Βουλή, αλλά και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με τα στοιχεία υλοποίησης του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας, προκύπτει σημαντική υποεκτέλεση, που φτάνει σε ποσοστό -6,9% ή 185,8 εκατ. ευρώ, σε σχέση προς τους στόχους που είχαν τεθεί από το φορέα. Ειδικότερα, από τη διαμορφωθείσα εικόνα εκτέλεσης του προϋπολογισμού προκύπτει ότι το σύνολο των πληρωμών και απλήρωτων υποχρεώσεων ανήλθε στα 2.520,2 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 2.705,9 εκατ. ευρώ. Οι μεγαλύτερες αποκλίσεις ως προς τους τεθέντες στόχους εμφανίζονται στις δαπάνες για αποδοχές, καθώς και στις δαπάνες για μεταβιβαστικές πληρωμές.

www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου