Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΕΙΝΚΥΜ: Σχετικά με τη θέση σε αυτοδίκαιη αργία του Προέδρου της Ενωσης Γιατρών Μαγνησίας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες διαδραματίστηκαν, για μια ακόμα φορά, κάποια τραγελαφικά γεγονότα στο χώρο της δημόσιας υγείας με στόχο τον Πρόεδρο των νοσοκομειακών ιατρών.

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας έθεσε σε διαθεσιμότητα τον κ. Νίκο Χαυτούρα εξ αφορμής μιας υπόθεσης, για την οποία δε φέρει καμία προσωπική ευθύνη και για την οποία έχει περάσει από υπηρεσιακό Συμβούλιο στο υπουργείο Υγείας και έχει αθωωθεί.

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η υπόθεση δε μπορούσε να ενταχτεί στο πλαίσιο του νόμου Μανιτάκη. Πρόκειται λοιπόν, για μια καθαρά άμεση στοχοποίηση με στοιχεία πολιτικής δίωξης!

Μετά από τόσους αγώνες του ιατρού αυτού, για την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης μας και την προσπάθεια του για στελέχωση του ιατρικού προσωπικού με μόνιμους συναδέλφους , αρχικά αντιμετώπισε τη δίωξη από την προηγούμενη διοίκηση, ανήκοντας στη ομάδα των ιατρών από τους οποίους αφαιρέθηκε το δικαίωμα οικονομικών απολαβών από τις εφημερίες.

Τώρα επήλθε το «επιστέγασμα» της διαθεσιμότητας, του ανάρμοστου αυτού μέτρου της δημοκρατίας τους, που καταδικάζει επαγγελματικά και επιστημονικά έναν χειρουργό και τον αναγκάζει να περιμένει τις χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες για να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Και το κομμάτι της ΗΘΙΚΗΣ αλήθειας, πως θα αποκατασταθεί κύριε υπουργέ;

Σπιλώνεται με κίβδηλες κατηγορίες το όνομα ενός δημόσιου λειτουργού με προσφορά στο νοσοκομείο και την κοινωνία , με συνεχή εφημέρευση 15 ημερών ανά μήνα (τη μισή ζωή του δηλαδή).

Η στοχοποίηση του ιατρού είναι δεδομένη και οφθαλμοφανέστατα πρόκειται για δίωξη πολιτικού περιεχομένου με όλα τα συνεφελκόμενα αποτελέσματα στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική του ζωή. Η ενασχόλησή του με τα κοινά φαίνεται ότι ενοχλεί έντονα κάποιους έχοντες τα μέσα και τους τρόπους.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας δηλώνει :

Την αμέριστη συμπαράστασή της στον Πρόεδρό της Νίκο Χαυτούρα

Ζητά την έγγραφη ανάκληση της απόφασης του υπουργού το συντομότερο

Ζητάμε την άμεση σύγκληση πειθαρχικού συμβουλίου για να διαλυθούν οι σκιές και να λυθεί οριστικά και τελεσίδικα το θέμα.

Την ηθική αποκατάσταση του εν λόγω ιατρού

Η «κάθαρση» πρέπει να αρχίσει από το χώρο της πολιτικής. Άλλωστε ο χώρος αυτός , προσφέρει ευρύ αντικείμενο «κάθαρσης» με πλήρη και κοπιαστική ενασχόληση για όποιον θέλει να συμβάλλει πραγματικά στην αναστήλωση της χώρας!

ΕΙΝΚΥΜ - ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου