Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Έρχονται αλλαγές και στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας




Του Δημήτρη Καραγιώργου - IATRONET

Σε αλλαγές και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης συνέστησε ομάδα εργασίας, υπό τον επίκουρο καθηγητή Πολιτικής Υγείας κ. Κυριάκο Σουλιώτη (φωτογραφία).

Η επιτροπή αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της στον υπουργό Υγείας τον προσεχή Ιανουάριο. Έργο της θα είναι η αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και των σχεδίων μεταρρύθμισης.

Με βάση τα παραπάνω, η ομάδα θα διαμορφώσει τεκμηριωμένη πρόταση για την ολοκλήρωση του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Θα μπορεί να καλεί στις συνεδριάσεις της, θεσμικούς φορείς ή εμπειρογνώμονες.

Εκτός από τον κ. Σουλιώτη, στην ομάδα συμμετέχουν η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας κ. Μαρία Τσιρώνη, η επίκουρη καθηγήτρια Επιδημιολογίας κ. Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, ο γενικός γιατρός κ. Ελευθέριος Θηραίος, η επίκουρη καθηγήτρια Νοσηλευτικής Διοίκησης κ. Δάφνη Καϊτελίδου, η κοινωνική λειτουργός κ. Μαρία Παπαδάκη και το μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δικηγόρος κ. Πέτρος Τσαντίλας.

1 σχόλιο:

  1. 30 χρονια συζητησεις για ΠΦΥ.Αποτελεσμα μηδεν.Τωρα νεα επιτροπη που θα επεξεργαστει και προτεινει ΠΦΥ στα χρονια του μνημονιου.Η οποια μεταρρυθμιση χρειαζεται ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ικανο-ΟΡΓΑΝΩΣΗ καλη.Η ευθυνη ειναι πολιτικη.Σε εποχη κατεδαφισης των δομων της υγειας,τι μπορει κανεις να περιμενει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή