Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Δελτίο Τύπου: Ασφαλιστικές εισφορές ΤΣΑΥ




ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΑΤΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ B.ΕΒΡΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 221 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 68200 ΤΗΛ&FAX:2552022132 E-mail:edoctorsvevrou@yahoo.com

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ: 21/06/2013 Αρ.Πρωτ: 201

Πρός: Υπουργό Υγείας Ιατρικό Σύλλογο Έβρου

Θέμα: Ασφαλιστικές εισφορές προς το ΤΣΑΥ

Κύριε Υπουργέ Υγείας

Η χώρα μας εδώ και λίγα χρόνια μαστίζεται από μια εκτεταμένη χρηματοοικονομική κρίση τεραστίων διαστάσεων. Οι αλλαγές που έχει φέρει η οικονομική κρίση στη ζωή μας έχει αντίκτυπο στην Ψυχική και Σωματική Υγεία με σημαντική αύξηση στα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, κυρίως στους νέους μεταξύ 30-35 ετών που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους, 7 στους 10 Έλληνες βρίσκονται στα όρια της κατάθλιψης.

Επίσης παρατηρούμε μια αύξηση των καρδιαγγειακών προβλημάτων περίπου κατά 20%, λόγω της δυσκολίας αντιμετώπισης των πολλαπλών οικονομικών προβλημάτων.

Τo ποσοστό των πολιτών που σταμάτησε τις επισκέψεις στον ιδιωτικό Ιατρό εκτινάχθηκε από το 3,2% στο 26,1% όπως και n επισκεψιμότητα έπεσε από το 50,8% που ήταν πέρυσι την ίδια εποχή σε 32,7% καθώς πολλοί από αυτούς είναι ανασφάλιστοι λόγω ανεργίας ή έχουν μόνο για τα προς το ζην με αποτέλεσμα η Υγεία να έχει επέλθει σε δεύτερη μοίρα ακόμα και καθόλου.

Η επισκεψιμότητα στα δημόσια νοσοκομεία, από το 42,3% έπεσε στο 22,6% με βάση πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Ο ΕΟΠΥΥ αδυνατεί να πληρώσει τους Ιατρούς οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τις υπηρεσίες που προσέφεραν εδώ και χρόνια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Βλέπουμε πολλά Ιατρεία δίπλα μας να κλείνουν ή άλλα να βρίσκονται σε ασφυκτική κατάσταση λειτουργίας με τα έξοδα λειτουργίας όχι μόνο να τρέχουν αλλά και να αυξάνονται μάλιστα.

Οι ασφαλιστικές εισφορές προς το ΤΣΑΥ βλέπουμε να παραμένουν ίσως ξεχασμένες στο ίδιο ύψος, πράγμα παράλογο υπό το πρίσμα της δυσμενούς αυτής κατάστασης που έχει επέλθει ο Ιατρικός κόσμος, ως εκ τούτου θα μας ικανοποιούσε να μεριμνήσετε για τη μείωση τους.
Η Ελλάδα, οι ίδιοι οι Έλληνες, γνωρίζουν καλά από δυσκολίες και έχουν αποδείξει, πολλές φορές, στο παρελθόν ότι ξέρουν να μάχονται και να ξεπερνούν με σθένος τα όποια προβλήματα.

Δεν διστάζουμε όμως να αναζητήσουμε βοήθεια όταν αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και να επιθυμούμε την στήριξη σας κ. Υπουργέ για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας ανάγκες και να κρατήσουμε όσο είναι δυνατόν υψηλά την παροχή υπηρεσιών προς τους συνανθρώπους μας.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμ.

Χ. Λεβέντης Ν. Πανταζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου