Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

«Παγώνουν» οι αργίες των πέντε γιατρών του Πανεπιστημιακού




ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μεγάλος ο θόρυβος που προκλήθηκε στη Θεσσαλία από την απόφαση για αυτοδίκαιη αργία πέντε γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, την οποία έλαβε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Μάλιστα, αυτό που συζητήθηκε περισσότερο ήταν οι επιπτώσεις που θα είχε η συγκεκριμένα απόφαση στη λειτουργία της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΛ που οδηγούνταν σε ουσιαστικό… λουκέτο.

Οι σημερινές αντιδράσεις, αλλά και η απόφαση για πανθεσσαλική σύσκεψη των ιατρικών συνδικαλιστικών φορέων που πραγματοποιείται απόψε στη Λάρισα, φαίνεται πως δημιούργησε νέα δεδομένα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στην αποψινή σύσκεψη των φορέων η απόφαση για τις αυτοδίκαιες αργίες των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας φαίνεται πως παγώνει.

Πάντως, στις προτάσεις που προέκυψαν από τη σύσκεψη των Ιατρικών Συνδικαλιστικών Φορέων της Θεσσαλίας περιλαμβάνονται τα αιτήματα για άμεση απόσυρση των αυτοδίκαιων αργιών, αλλά και για εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης το συντομότερο δυνατόν και κατά προτεραιότητα από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο των Γιατρών ΕΣΥ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη «οι συγκεκριμένοι γιατροί απηλλάγησαν από το πρώτο Υπηρεσιακό Συμβούλιο που συνεδρίασε στην Αθήνα και πρόεδρός του είναι ανώτερος δικαστικός».

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος υπογράμμισε ότι «οι αυτοδίκαιες αργίες των γιατρών αποτελούν ένα νομικό κατασκεύασμα, αλλά και ένα πρόσχημα για να συμπληρωθεί ο αριθμός των απολυμένων που ζητάει η Τρόικα». Πάντως, πρόσθεσε ότι «δεν καλύπτουμε κανέναν επίορκο γιατρό, ενώ οι ένοχοι θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά».

Στην αποψινή σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ Σάκης Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι Ενώσεων Γιατρών Νοσοκομείων Θεσσαλίας, όπως επίσης και του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του ΠΓΝΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου