Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Εξώδικο ΟΕΝΓΕ κατά Γεωργιάδη για τις αυτοδίκαιες αργίες στο Πανεπιστημιακό Λάρισας




IATRONET
Για εκδικητικό μένος του υπουργού Υγείας κατά των γιατρών, κάνει λόγο η Ομοσπονδία σε εξώδικο που απέστειλε την Παρασκευή στον κ. Γεωργιάδη.

Δεν έχουν νομικά ερείσματα οι αυτοδίκαιες αργίες των γιατρών στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, επισημαίνει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Με εξώδικο που απέστειλε την Παρασκευή στον υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας (φωτογραφία) επισημαίνει ότι η πράξη του υπουργού θα αποδομήσει τις κλινικές στις οποίες υπηρετούν, οι οποίες είναι 'πρώτης γραμμής' (Νευροχειρουργική, Χειρουργική), με τραγικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών

Οι διαπιστωτικές πράξεις - σημειώνει - είναι απολύτως παράνομες και αντισυνταγματικές:

'Θεωρούμε, ότι η "όψιμη" δίωξη των συγκεκριμένων συναδέλφων ιατρών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και μάλιστα μεσούσης της θερινής περιόδου (η επιλογή του χρόνου δεν είναι τυχαία), αποτελεί μετά βεβαιότητας ανήθικο αντιπερισπασμό και εξάντληση του εκδικητικού σας μένους στις καθ’ όλα νόμιμες κινητοποιήσεις των ιατρών του ΕΣΥ για το αναμενόμενο παράνομο και αυθαίρετο κλείσιμο νοσηλευτικών μονάδων, το οποίο μεταλλάχθηκε σε αλλαγή χαρακτήρα (!!!), χωρίς, μάλιστα, να υπάρχει η παραμικρή οικονομοτεχνική μελέτη για τις επιπτώσεις στους πληθυσμούς των γεωγραφικών περιοχών ευθύνης των υπό "κατεδάφιση" μονάδων'.
Θεωρούμε, μετά λόγου γνώσης και είμαστε κάθετοι επ’ αυτού, ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι ιατροί ΕΣΥ. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ουδόλως αποδεικνύεται από την μέχρι τώρα διαδικασία (Αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ του υπουργείου Υγείας, αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας επί Αιτήσεων αναστολής εκτέλεσης κλπ.) και
στο βαθμό που είναι αυτή σε γνώση μας, ότι εμπίπτουν στο απερίγραπτο και προσχηματικό νομικό "εξάμβλωμα" της αυτοδίκαιης αργίας, που όχι μόνο κατάργησε επί της ουσίας το τεκμήριο της αθωότητας, εισάγοντας το τεκμήριο της ενοχής, αλλά οδήγησε το δικαιϊκό μας σύστημα, για το οποίο είμασταν όλοι υπερήφανοι, σε απόλυτη εκτροπή και διάλυση'.

Πανεπιστημιακοί

Η ΟΕΝΓΕ αφήνει αιχμές για διαφορετική μεταχείριση των πανεπιστημιακών γιατρών, οι οποίοι εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση:
'Περαιτέρω, δυσάρεστη εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι πανεπιστημιακοί ιατροί (μέλη Δ.Ε.Π.), οι οποίοι υπηρετούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί για την ίδια ακριβώς υπόθεση, ενώπιον του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ιατρών Ε.Σ.Υ. του υπουργείου Υγείας, όπως, άλλωστε, και οι διωκόμενοι συνάδελφοί μας Ιατροί Ε.Σ.Υ., στους οποίους αποστείλατε με εξαιρετική επιμέλεια τις Διαπιστωτικές Πράξεις θέσης τους σε αυτοδίκαιη αργία, παρέμειναν στο απυρόβλητο και ουδόλως εθίγησαν'.

ΕΞΩΔΙΚΟ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου