Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο στις τιμές των φαρμάκων


Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο στις τιμές των φαρμάκων

IATRONET
Αύξηση σε 269 σκευάσματα και μείωση σε 554, περιλαμβάνει το δελτίο τιμών, το οποίο τίθεται σε ισχύ από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Σε στατιστική ανάλυση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, το οποίο θα ισχύσει από τις 9 Σεπτεμβρίου, προχώρησε το μέλος του Φαρμακευτικύ Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Γιάννης Δαγρές.

Σύμφωνα με τον κ. Δαγρέ, από το δελτίο προκύπτει αλλαγή λιανικής τιμής σε 823 φάρμακα. Από αυτά, τα 269 έχουν αύξηση τιμής και τα 554 μείωση.

Οι μεταβολές των τιμών έγιναν με τον κανόνα της τιμής του μέσου όρου των τριών φθηνότερων χωρών της Ευρώπης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εκδοθεί διορθωτικό δελτίο τις προσεχείς ημέρες, με το οποίο θα διορθώνονται τα λάθη και τις ατέλειες του τωρινού.
Ποσοστό

Ο κ. Δαγρές εκτιμά ότι σχεδόν τον σύνολο της μείωσης της δαπάνης που επιδιώχθηκε να επιτευχθεί με τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων πέρισυ, εξανεμίστηκε τελικά λόγω της αύξησης της τιμής αρκετών φαρμάκων και ειδικά των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (νοσοκομειακά).

Αυτό γίνεται ανεπαίσθητα και σταδιακά μεν αλλά σωρευτικά σε κάθε νέο Δελτίο Τιμών από πέρισυ μέχρι και φέτος.

Η μείωση δηλαδή αυτή των ποσοστών κέρδους των φαρμακείων δεν μείωσε τελικά και τη δαπάνη, αφού απορροφήθηκε εξολοκλήρου από τις αυξήσεις τιμών σε αρκετά φάρμακα και έτσι δεν μεταφράστηκε σε ελάφρυνση στον ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου